...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Kultura

Obeležavanje Dana mladih u Novom Sadu i Somboru

09.08.2022.

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, ove godine biće obeležen zanimljivim događajima u Novom Sadu i Somboru, koji će osim raznovrsnog sadržaja biti i besplatni za sve posetioce.

.

Na novosadskom Štrandu u 13 časova počeće Novosadski omladinski festival. Kako su najavili organizatori, festival će otvoriti panel diskusija sa temom "Participacija mladih u kulturi i uticaj pop kulture na mlade", zatim slede muzički nastupi neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i debata koju organizuju mladi. Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter.

"Promovišući zdrave stilove života, tokom festivala biće održan i turnir u modernom sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter", najavljuju organizatori.

U večernjim časovima, ispred Omladinskog centra OPENS (Bulevar Despota Stefana 5), biće održan koncert povodom Dana mladih, na kome će nastupiti Nemi pesnik, Zoe Kida, Vanja Bursać (DJ set) i Milhouse (DJ set). Program počinje u 20.30 i kao što je već rečeno, ulaz je besplatan.

muzika na tockovima jpg

U Somboru će proslava Međunarodnog dana mladih biti obeležena kroz tradicionalno "Somborsko leto za mlade". Program počinje u 18.45 na platou ispred Županije, događajem pod nazivom "Muzika na točkovima". Ona podrazumeva povorku mladih koji peške, na biciklima, rolerima, skejtovima i drugim prevoznim sredstvima prate pokretnu binu ulicama Sombora. Na pokretnoj bini/kamionu nastupiće "Old School Soul-Jah" koji čine Zoran Stefanov Iskaz i DJ Deda.

Nakon pokretnog koncerta koji će se završiti na popularnom “Ćelavom trgu”, program se nastavlja u letnjem kabaru (prostor između pozorišta i biblioteke) gde će od 21h nastupiti Prljava frekvencija, Iskaz, Goblini, Brkovi i DJ Deda. I ovaj program je besplatan za posetioce.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Vebinar o omladinskim razmenama

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar pod nazivom “Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene”. Vebinar je namenjen mladima od 13…

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Preduzetnički klub mladih o turizmu

Treća preduzetnička priča u okviru programa “Preduzetnički klub mladih” koji se realizuje svakog četvrtka tokom marta meseca u Američkom kutku…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo