...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Obeležavanje Dana mladih u Novom Sadu i Somboru

09.08.2022.

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, ove godine biće obeležen zanimljivim događajima u Novom Sadu i Somboru, koji će osim raznovrsnog sadržaja biti i besplatni za sve posetioce.

.

Na novosadskom Štrandu u 13 časova počeće Novosadski omladinski festival. Kako su najavili organizatori, festival će otvoriti panel diskusija sa temom "Participacija mladih u kulturi i uticaj pop kulture na mlade", zatim slede muzički nastupi neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i debata koju organizuju mladi. Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter.

"Promovišući zdrave stilove života, tokom festivala biće održan i turnir u modernom sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter", najavljuju organizatori.

U večernjim časovima, ispred Omladinskog centra OPENS (Bulevar Despota Stefana 5), biće održan koncert povodom Dana mladih, na kome će nastupiti Nemi pesnik, Zoe Kida, Vanja Bursać (DJ set) i Milhouse (DJ set). Program počinje u 20.30 i kao što je već rečeno, ulaz je besplatan.

muzika na tockovima jpg

U Somboru će proslava Međunarodnog dana mladih biti obeležena kroz tradicionalno "Somborsko leto za mlade". Program počinje u 18.45 na platou ispred Županije, događajem pod nazivom "Muzika na točkovima". Ona podrazumeva povorku mladih koji peške, na biciklima, rolerima, skejtovima i drugim prevoznim sredstvima prate pokretnu binu ulicama Sombora. Na pokretnoj bini/kamionu nastupiće "Old School Soul-Jah" koji čine Zoran Stefanov Iskaz i DJ Deda.

Nakon pokretnog koncerta koji će se završiti na popularnom “Ćelavom trgu”, program se nastavlja u letnjem kabaru (prostor između pozorišta i biblioteke) gde će od 21h nastupiti Prljava frekvencija, Iskaz, Goblini, Brkovi i DJ Deda. I ovaj program je besplatan za posetioce.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kod državnog lekara samo ako mora

Ništa nije preče od zdravlja. To svi znamo, ali je pitanje koliko je moguće brinuti se o sebi, ako ne…

.

Odložen Forum mladih naučnika

Usled nezapamćenih tragedija koje su se desile u Republici Srbiji, upravni odbor Humanitarne organizacije "Nađi Raula" doneo je odluku o odlaganju…

.

Problemi sa vraćanjem studentskog kredita posledica neobaveštenosti

Studenti i studentkinje državnih fakulteta često se odlučuju za studentske kredite i stipendije. Manjak znanja o tome u kojim situacijama…

.

"Jade" na fakultetima: lude žurke samo za jednu društvenu grupu

Prvobitan cilj osnivanja studentskih "jada" bilo je učestvovanje studenata i studentkinja sa različitih fakulteta na sportskim i edukativnim takmičenjima. Održavanje…

.

Otvorene prijave za program "Odlučionice"

Krovna organizacija mladih Srbije otvorila je prijave za četvrtu generaciju polaznika programa "Odlučionica".

.

Nedelja radionica grafičkog dizajna i brendiranja na FON-u

Udruženje studenata tehnike Evrope LC Beograd organizuje seminar dizajna i brendiranja "BEST design WEEK" koji će biti održan od 13.…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo