...
TRENUTNO00:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Sledećeg vikenda počinje deseti TAKT Fest

19.09.2021.

Jubilarni, deseti TAKT Fest ove godine se održava od 23. do 26. septembra u Omladinskom centru OPENS (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad). Centralni deo festivala je kantautorsko takmičenje, na kome će nastupiti više od 20 izvođača i bendova iz Srbije i regiona. Osim toga, organizatori najavljuju i preko deset koncerata u revijalnom delu.

.

Među hedlajnerima su i novosadski bendovi Short Reports, Lepša Brena, Happy Hippy, Poetsko muzička kontrakcija, niški Zero TwoMostar Rock School ekipa, a u subotu (25.09.) nastupa Mile Kekin. Takođe, ove godine publika će moći da čuje i nastupe bendova iz Mađarske, Slovačke, Poljske i Češke.

Ovogodišnji takmičari nastupaju sa jednom pesmom, nakon čega stručni žiri određuje finaliste koji imaju 24h da pripreme pesmu za finale, s obzirom na to da temu dobijaju nakon proglašenja. U žiriju su muzičar i frontmen benda Hladno Pivo Mile Kekin, muzičar i frontmen benda Zbogom Brus Li Slavko Matić i fotograf i menadžer benda Ritam Nereda Marko Ristić.

Kao i prethodnih godina, osim pobednika po izboru žirija, glasa se i za pobednika po oceni publike, a glasanje će biti otvoreno nakon proglašenja finalista.  

takt1 png

Osim toga, ove godine se drugi put za redom održava podfestival TAKT Film Fest koji spaja muziku i film. Na festivaliu tče bi prikazani najbolji filmovi u četiri kategorije: kratki dokumentarni muzički film, dugi dokumentarni muzički film, kratki eksperimentalni muzički film i muzički video spot, a u nedelju, 26. septembra se proglašavaju pobednici u sve četiri kategorije. Neki od filmova su radovi autora iz SAD, Japana, Velike Britanije, Rusije, Makedonije, Francuske, Nemačke, Irske, Tadžikistana i mnogih drugih.

Festival je pripremio i nekoliko radionica za mlade: radionica o koncertnoj fotografiji, radionica "Kako pripremiti koncertnu turu u Poljskoj i Evropi za neafirmisanog autora", radionica "Saveti za audio snimanje i osnovna akustična iskustva", producentska radionica "Umetnost nije biznis, ali...", radionice Mostar Rock School - korišćenje muzike u edukativne svrhe i radionice "Gitarska modulacija - poveži se sa svojim emocijama" - otkrij svoju kreativnost stvarajući muziku. Prijave se nalaze na ovom linku.

Svi sadržaji, ulaz i koncerti su besplatni, a detaljniji program možete pogledati ovde. Organizator TAKT-a je Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada. 

Foto: taktfest.org

Možda te još zanima:

.

Glamur Dude Buržujke

Julija Petković (25) niška je glumica, koja je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pored glume, ona se još…

.

Otvorene su prijave za TAKT Fest 2021

Ove godine sa održava deseti, jubilarni TAKT Fest. To je festival koji podržava, afirmiše i promoviše mlade kantautore u Srbiji…

.

Ako želiš da ostvariš nešto bitno, to ne možeš sam

Ana Vrtačnik je mlada umetnica iz Novog Sada. Dobitnica je brojnih nagrada iz oblasti umetnosti, redovno izlaže svoje radove kako…

.

Muzikom se procesuiraju emocije

Deveti TAKT Fest se završio proteklog vikenda, a pobednik je Filip Marić. Iako je u takmičarski deo prošao sa pesmom…

.

Mladi su najbolji organizatori događaja za mlade

U okviru TAKT festivala mladi su ove godine mogli da učestvuju i na radionicama koje su držali stručnjaci iz Mađarske,…

.

Samo za taj osećaj

Sećate se Natali Dizdar, zar ne? “Hrvatska pop princeza” kako je mnogi nazivaju, samo jednom je u karijeri nastupala u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:00 Music mix by Anja
  • 00:00 Škripa

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo