...
TRENUTNO00:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Otvorene su prijave za TAKT Fest 2021

13.08.2021.

Ove godine sa održava deseti, jubilarni TAKT Fest. To je festival koji podržava, afirmiše i promoviše mlade kantautore u Srbiji i regionu. Ovogodišnje izdanje se održava od 23. do 26. septembru u Novom Sadu. Organizator festivala je Asocijacija Kulturanova.

.

TAKT fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji je počeo kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali su dom mnogim regionalnim i evropskim umetnicima. Osim takmičarskog muzičkog dela festivala, na TAKT-u postoji mnoštvo drugog sadržaja. O tome nam priča projektna asistentkinja Irena Čučković.

"Pored glavnog dela programa i samog povoda festivala, a to je takmičenje mladih kantautora i njihove izvedbe, imaćemo i program hedlajnera a neki od njih su Mile Kekin, Short Reports i Lepša Brena. Imaćemo i gostovanje benda iz Mostar Rock School-a iz Bosne i Hercegovine. Već sada imamo takmičare, koji kao i prethodnih godina dolaze iz praktično svoih zemalja regiona. Pored muzičkog dela programa, imamo i TAKT Film Fest, ali i radionice u okviru međunarodnog projekta Z Elements na kojoj smo partnerska orgnizacija, a koje će se održati pred sam festival. Osim toga, biće tribina i književnih promocija, ali i aktivnosti za one najmlađe", kaže Irena.

taktfest1 png

Ona dodaje i da su prijave za takmičare3 produžene.

"Prijave traju do 20. avgusta i svi zainteresovani se mogu prijaviti sa pesmama koje do sada nisu izdavane, putem prijava na sajtu taktfest.org, a na kome se mogu naći i detaljne propozicije", ističe Irena.

Iako se prošle godine TAKT održao u digitalnom izdanju, privukao je mnogo izvođača, a od te godine pokrenut je i TAKT Film Fest, koji je podfestival TAKT-a.

"To je filmski dokumentarni muzički festival koji je još prošle godine uspeo prikupiti veliki broj zainteresovanih stvaralaca koji su se prijavili. Prijave za TAKT Film Fest su već zatvorene. Ono što sledi jeste selekcija filmova koji će biti prikazani na festivalu, a ta selekcija će biti objavljena prvog septembra", zaključuje Irena.

Organizatori dodaju i da uskoro izlazi detaljan program i satnica festivala, a svi koncerti, radionice i tribine su besplatne. 

J. Božić


Foto: taktfest.org

Možda te još zanima:

.

Glamur Dude Buržujke

Julija Petković (25) niška je glumica, koja je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pored glume, ona se još…

.

Sledećeg vikenda počinje deseti TAKT Fest

Jubilarni, deseti TAKT Fest ove godine se održava od 23. do 26. septembra u Omladinskom centru OPENS (Bulevar despota Stefana…

.

Ako želiš da ostvariš nešto bitno, to ne možeš sam

Ana Vrtačnik je mlada umetnica iz Novog Sada. Dobitnica je brojnih nagrada iz oblasti umetnosti, redovno izlaže svoje radove kako…

.

Muzikom se procesuiraju emocije

Deveti TAKT Fest se završio proteklog vikenda, a pobednik je Filip Marić. Iako je u takmičarski deo prošao sa pesmom…

.

Mladi su najbolji organizatori događaja za mlade

U okviru TAKT festivala mladi su ove godine mogli da učestvuju i na radionicama koje su držali stručnjaci iz Mađarske,…

.

Samo za taj osećaj

Sećate se Natali Dizdar, zar ne? “Hrvatska pop princeza” kako je mnogi nazivaju, samo jednom je u karijeri nastupala u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:00 Music mix by Anja
  • 00:00 Škripa

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo