...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Ljubav i bes: Posle regea i daba, čeka nas veče panka i hardkora

10.09.2022.

Sinoć je u Borisovom ateljeu na Petrovardinskoj tvrđavi počeo dvodnevni festival "Ljubav i bes". Tokom prve večeri posetioci su slušali kvalitetan dub zvuk, dok je večerašnji program rezervisan za čistokrvni pank i hardkor. Odlična kombinacija za vikend!

.

Kiša, koja je sinoć padala u Novom Sadu, nije omela organizatore da svoje planove sprovedu u delo. Program je, istina, malo kasnio, ali su sve kockice na kraju sklopile. Publika se dobro zagrejala uz setove Baraba Dub Tiim i Lil Tatya, koji su otvroli program. Lagani rege, dub, pa čak i džez bili su dobra kombinacija za početak.

djljubavibes png

Palicu je preuzeo trio Headhop iz Beograda koji, iako tek početku, zvuče prilično dobro. Dominantna truba uz odličan vokal su glavna odlika njihovg zvuka. Još uvek zvuče prilično sirovo, ali i to ima svoj šarm.

headhop png

Headhop

Petak veče je svakako obeležio duo Kali Fat DUB. Ekipa koja dolazi iz Zagreba i Ljubljane ima odlično osmišljen nastup, koji vas od prve sekunde "kupi". Pod crvenim svetlom dva momka u zanimljivim autfitima pevaju o prilično ozbiljnim temama, poput ekologije. Zista jedinstveni spoj koji vredi čuti ali i videti! Prvo veče su svojim DJ setovim zatvorili Martiness Selecta i Prancing D.

kalifatdub png

Kalifat DUB

Subotnji program otvaraju "debitanti"- sastav Neven iz Beograda iza sebe ima tek jedan koncert i jedan EP, što je sasvim dovoljno za svirku od 45 minuta, a palicu od njih preuzima zagrebački hardkor bend Rules. Sviraće i "domaći" Shopliftersi, koji donose onaj pravi novosadski pank.

Jake rifove donose i Polywhy, ali i Gazorpazorp, koji nastupa u ponoć. Čast da zatvori festival imaće osiječki Smrt razuma. Ceo događaj je zansnovan na entuzijazmu organizatora, njihovoj ljubavi prema dobom i kvalitetnom zvuku i zato ga treba podržati. Dođite, mrdajte glavom i uživajte u panku i hard koru - jer to je Novi Sad!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nulti dan EXIT-a u znaku Evrovizije

U sredu je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoren EXIT festival koji je, kao i svake godine, okupio veliki broj domaćih i…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo