...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Ljubav i bes: Posle regea i daba, čeka nas veče panka i hardkora

10.09.2022.

Sinoć je u Borisovom ateljeu na Petrovardinskoj tvrđavi počeo dvodnevni festival "Ljubav i bes". Tokom prve večeri posetioci su slušali kvalitetan dub zvuk, dok je večerašnji program rezervisan za čistokrvni pank i hardkor. Odlična kombinacija za vikend!

.

Kiša, koja je sinoć padala u Novom Sadu, nije omela organizatore da svoje planove sprovedu u delo. Program je, istina, malo kasnio, ali su sve kockice na kraju sklopile. Publika se dobro zagrejala uz setove Baraba Dub Tiim i Lil Tatya, koji su otvroli program. Lagani rege, dub, pa čak i džez bili su dobra kombinacija za početak.

djljubavibes png

Palicu je preuzeo trio Headhop iz Beograda koji, iako tek početku, zvuče prilično dobro. Dominantna truba uz odličan vokal su glavna odlika njihovg zvuka. Još uvek zvuče prilično sirovo, ali i to ima svoj šarm.

headhop png

Headhop

Petak veče je svakako obeležio duo Kali Fat DUB. Ekipa koja dolazi iz Zagreba i Ljubljane ima odlično osmišljen nastup, koji vas od prve sekunde "kupi". Pod crvenim svetlom dva momka u zanimljivim autfitima pevaju o prilično ozbiljnim temama, poput ekologije. Zista jedinstveni spoj koji vredi čuti ali i videti! Prvo veče su svojim DJ setovim zatvorili Martiness Selecta i Prancing D.

kalifatdub png

Kalifat DUB

Subotnji program otvaraju "debitanti"- sastav Neven iz Beograda iza sebe ima tek jedan koncert i jedan EP, što je sasvim dovoljno za svirku od 45 minuta, a palicu od njih preuzima zagrebački hardkor bend Rules. Sviraće i "domaći" Shopliftersi, koji donose onaj pravi novosadski pank.

Jake rifove donose i Polywhy, ali i Gazorpazorp, koji nastupa u ponoć. Čast da zatvori festival imaće osiječki Smrt razuma. Ceo događaj je zansnovan na entuzijazmu organizatora, njihovoj ljubavi prema dobom i kvalitetnom zvuku i zato ga treba podržati. Dođite, mrdajte glavom i uživajte u panku i hard koru - jer to je Novi Sad!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 21. do 27. novembra

Predstojeću nedelju će svakako obeležiti početak Svetskog prvenstva u fudbalu, a ukoliko ste više za izlaske, u Novom Sadu vas…

.

Suba od Jugoslavije do Brazila

U okviru velikog finala Evropske prestonice kulture i programskog luka Druga? Evropa, u novosadskom Kreatvnom distriktu (Bulevar despota Stefana 5)…

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. novembra

Predstojeću sedmicu obeležiće Novosadski jazz festival, ali i brojne žurke i koncerti.

.

Poezija treba da živi

Vivien Kurtović mlada je kantautorka iz Sombora. Muzikom se bavi od pete godine. Piše pesme, svira klavir i violinu, a…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. novembra

Druga nedelja novembra nam, pored magle i hladnoće, donosi i gomilu zanimljivih događaja.

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. oktobra

Poslednju nedelju oktobra će u Novom Sadu obeležiti halloween žurke, ali tu je i gomila drugih zanimljivih događaja.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo