...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Festivalska ponuda nas tera na dugačak godišnji odmor

20.06.2018.

Sezona letnjih festivala je uveliko počela. Sea Star i Revolution su već prošli, ali nas tek očekuju najbolji festivali i najveće žurke. Festivala je u regionu toliko da nema teorije da ih sve obiđete i zato bi trebalo napraviti dobar plan pa uklopiti festivale sa letovanjem ili ih povezati i pretvoriti u ludi godišnji odmor.

.

Već sutra, 21. juna počinje Arsenal fest u Kragujevcu, a ekipa O radija će naravno biti tamo. Miljana i Dušan će razgovarati sa najvećim zvezdama ovog festivala, koje ne samo što ćete moći da slušate na O radiju i čitate na našem sajtu, već ćete moći i da ih pratite live na društvenim mrežama kao i na YouTube kanalu O radija. Mi smo tu ako vi ne možete da budete u Kragujevcu, ali svakako vam preporučujemo  da odete na ovaj festival jer nastupaju The Kills, Marky Ramone, Editors, Morcheeba i mnogi drugi.

Do kraja juna očekuje nas još nekoliko malih festivala u Vojvodini kao što su Frogville 23. juna u Žablju gde nastupa 5 bendova, zatim PDF ili Palanački Dunav fest u Bačkoj Palanci gde nas očekuju Atheist Rap i Pero Deformero kao i Terminal fest u Somboru na kom te očekuje mnogo dobrog džeza.

inmusic

U ponedeljak, 25. juna u Zagrebu počinje In Music festival. Karata za ovaj festival više nema u zvaničnoj prodaji, pa ako nisi svoju kartu obezbedio na vreme ostaje ti samo da se nadaš da će neko odustati od odlaska na ovaj festival i ponuditi ti svoju ulaznicu. Na In Musicu ove godine nastupaju Queens of the Stone Age, Nick Cave and the Bad Seeds, Interpol, David Byrne, Alice in Chains, Portugal.The Man, The Kills i mnogi drugi. Ono što je posebna draž ovog festivala je kamp na Jarunu. U kampu imate toplu vodu i wireless što naravno sve zanima, ali i poseban muzički program. Tako da je ovaj festival godišnji odmor za sebe.

Jun smo apsolvirali, a onda dolazi jul sa najvećim i najboljim festivalom koji je nama Novosađanima tu pod nosom. Naravno pričamo o Exitu na kom ove godine nastupaju Migos, Grace Jones, Alice Merton, David Guetta, Martin Garix, LP i mnogi drugi. Ono što ovaj festival čini posebnim je kamp na novosadskoj plaži Štrand. Julija Mitrović iz Exit tima kaže da posetioci obožavaju Exitov kamp zbog toga što tamo žurka nikada ne prestaje.

"I ove godine smo isplanirali različite sadržaje. Prošle godine smo započeli opciju lux kampa, to je taj trend glampinga koji postoji u svetu i koji se prelio i kod nas. Ovi kapaciteti su već rasprodati, ali je ostalo još mesta u regularnom kampu pa apelujem na sve zainteresovane da požure i rezervišu svoje mesto u kampu," kaže naša sagovornica.

Julija dodaje da će kamp biti otvoren od 10. do 17. jula pa će svi koji žele moći da odmore još dva dana posle festivala, napune baterije, a onda krenu dalje na put.

exit promo

Ako ste ljubitelj elektro zvuka onda ni slučajno nemojte propustiti Elysium island festival u Sremskim Karlovcima na ostrvu Koh Chang 18. jula, ali ni Summer3p festival koji počinje dan kasnije i traje do 22. jula.

22. jula u Sloveniji u Tolminu počinje praznik za metalce. Metal Days traje do 28. jula, a na istom mestu samo nekoliko dana kasnije počinje i Punk Rock Holiday. Ako ste svoju kartu obezbedili prošle godine onda ste mirni, jer su karte za ovaj festival odavno rasprodate. Na oba ova festivala u Tolminu postoji odličan kamp, a kamperi se uglavnom rashlađuju u Soči i Tolminki, koje su toliko hladne da u njima komotno možete  ohladiti i piće.

punkrockholiday201504 jpg

A iz Slovenije se selimo u Mađarsku na Sziget festival koji će u Budimpešti biti održan od 8. do 15. avgusta. Ove godine na ostrvu nastupaju Arctic Monkeys, Gorillaz, Dua Lipa, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Lykke Li, Gogol Boredello, Parov Stelar i mnoga druga najveća imena muzičke scene.

Na Belgrade Beer festu koji će ove godine biti održan na Ušću od 15. do 19. avgusta nastupaju Roisin Murphy, The Stranglers i mnogo dobrih muzičara iz čitavog regiona. Muzički program Beer festa se još uvek popunjava, tako da ne bi čudilo da nas iznenade sa još nekom velikom zvezdom.

Krajem leta, od 30. avgusta do 1. septembra Sea Dance se seli na novu lokaciju, na plažu Buljarice u Crnoj Gori. Program ovog festivala se još uvek popunjava, a Julija nam je rekla da će i program u kampu zadovoljiti sve one koji su željni Exit Avanture.

U isto to vreme, dakle od 30. avgusta do 1. saptembra zatvaramo i festivalsku sezonu u Novom Sadu i to Gradić festom koji će ponovo biti održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Emisiju U kakvoj zemlji želim da živim u kojoj smo pričali o letnjim festivalima možete preslušati na podkastu O radija.

 

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo