...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Amazon protiv lažnih ocena

22.09.2021.

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska akcija, već deo kampanje koja se sprovodi protiv lažiranih i plaćenih ocena i review-a na ovoj online prodajnoj platformi.

.

U kompaniji Amazon tvrde da se kupci uzdaju u preciznost, autentičnost i istinitost opisa koji često igraju glavnu ulogu prilikom odlučivanja o kupovini. Davanjem lažnih opisa i lažnih ocena, kupci se dovode u zabludu.

Ovo je najveća akcija tog tipa koju je Amazon do sada sproveo, a ima uticaja i na neke veoma popularne kineske kompanije. Pri tome, blokiranje uključuje i zamrzavanje sredstava ovih prodavaca i kompanija od strane Amazona, a procenjuje se da bi ukupna vrednost svega toga mogla da pređe 15 milijardi dolara.

Plaćene i lažne ocene predstavljaju ozbiljno kršenje pravila kompanije i takvi prodavci se blokiraju još od 2016. godine. U Amazonu kažu da će se akcija nastaviti, kao i da rade na poboljšanju internih mehanizama koji će automatski blokirati prodavce koji krše pravila na platformi.

Izvor: PC Press

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo