...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Stray Dogg - Look At The Moon

25.12.2018.

Sve nijanse meseca!

.

Kraj ove godiene doneo je još neka zanimljiva izdanja iz domaće muzičke kuhinje. Pored ostalog, izašao je novi album benda Stray Dogg "Look At The Moon". Diskografsku pauzu od tri godine beogradska grupa je prekinula objavljivanjem devet novih pesama. Na omotu se nalazi slika mlade slikarke Marije Šević, dok je album, kao i svi prethodni, inspirisan temama ljubavi.

sd23 jpg

Stray Dogg: Vlada, Marko, Ana i Dukat

Primetno je da je zvuk drugačiji nego ranije, sve je dosta atmosferično i intimno. Neke kompozicije su svedene na minimum sviračkih aranžmana, što celom izdanju i daje plavičastu boju uvek misterioznog meseca. Četvrto studijsko izdanje su najavila čak tri nova spota (u kojima se pojavljuju članovi benda), spojena u jednu povezanu priču. Ipak prava poslastica za sve fanove je i informacija da se ovde prvi put od kad bend postoji, nalazi i pesma na srpskom jeziku

Prvi spot je urađen za pesmu "Bad Man"

"Pre svega, na albumu je gostovalo dosta različitih muzičara. Nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentisali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja, radio i na aranžmanu pesama sa nama. Budući da smo i podržani od strane tog studija, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri meseca smo natenane radili na svakoj pesmi i ta sloboda je takođe doprinela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu 'Studio O', dok je master u SAD u radio Karl Saff", kaže frontmen benda Stray Dogg, Dušan Strajnić.

Spot za pesmu "Too Much Madness"

Prvi put od kad postoje, Stray Dogg su snimili pesmu na srpskom jeziku, koja je prvobitno rađena za film "Susret" Marije StrajnićStray Dogg se sa novim albumom pojavio pred beogradskom publikom 22. decembra u Kulturnom centru Grad, što je ujedno bila i prva prilika fanova da uživo čuju sve pesme sa albuma "Look At The Moon", kupe album po specijalnoj ceni i sa bendom obeleže sedam godina stvaranja. Slede koncerti i u drugim većim gradovima regiona (Novi Sad 4. januar, Zagreb 23. januar, Ljubljana 24. januar).

U nastavku pogledajte poslednji spot u novoj trilogiji pod imenom "Worried Mind", (tu je i ovogodišnja nominacija za Oskara u kategoriji za sporednu ulogu).

Dušan Majkić
  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo