...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Jimmy Eat World - Surviving

27.11.2019.

Melodija uvek preživi!

.

Pank rok legende iz Arizone, Jimmy Eat World posle tri godine pauze oglasili su se novim, desetim albumom koji nosi jednostavni naziv "Surviving". U nešto više od pola sata, JEW su predstavili deset kompozicija koje odskaču od dobro poznatog žanra sa kojim su osvojili sve velike muzičke nagrade u karijeri koja traje od 1993.

Vredno je pomenuti i činjenicu kako su sva četiri člana ovog benda (Džim, Tom, Rik i Zek) zajedno skoro od početka cele priče, što još više upotpunjuje utisak da se radi o zaista prvoklasnom sastavu – retkom na novijoj muzičkoj sceni. Svoj "zreli" zvuk predstavili su već prvim singlom "All The Way" a novi momenti ipak kulminiraju u hitičnoj posveti nekim retro danima obojenim zvucima sintisajzera. U pitanju je pesma koja osvaja na prvo slušanje a zove se "555". 

Spot za pesmu "All The Way"

"Surviving" je tonski dokaz kako to izgleda (i zvuči) kada emo nostalgija dostigne svoj vrhunac. Momci su se i ovaj put udružili sa Džastinom Meldal-Džonsonom, stalnim producentom francuskog benda M83. Isti čovek već deceniju svira kao basista u bendu američkog kantautora Beka. Džonson je radio na njihovom (JEW) trijumfalnom poslednjem albumu "Integriti Blues" (2016). Na novom, zajedničkom zapisu, producent je vodio instinkte benda prema jačem zvuku, oslobađajući gitarsku i bubnjarsku buku da vladaju situacijom. 

Spot za pesmu "555"

Najnoviji album emo benda iz Arizone je čvrst, samouveren napor, koji je svesno prošao kroz velika vrata rizika – uspešno. Dakle i pank rokeri polako idu u penziju – ali sa stilom!

U nastavku poslušajte pesmu "Love Never"

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo