...
ORADIO UŽIVO

Muzika

Album nedelje: Strand of Oaks - Hard Love

06.03.2017.

Rokenrol je besmrtan!

.

“I was an Indiana kid, gettin no one in my bed I had your sweet tunes to play”

(Strand Of Oaks – JM)

Timoti Šovalter (Timothy Showalter) jedan je od retkih likova koji se izistinski, davno, odmetnuo u magičan svet muzike sa namerom da se nikada ne vrati u realnost.

Rođen je 20.06.1982. u srcu Indijane, tačnije u gradu zanimljivog imena Gošin koji je kasnije i opevao u istoimenoj pesmi. Divlji i potpuno neprilagođen rogobatnim životnim pravilima, Timoti se kao tinejdžer seli u Filadelfiju a upravo tamo nastaje njegov bend/projekat Strand Of Oaks. Kao i svaka originalna pojava na novijoj muzičkoj sceni, tako se ni njegova muzika ne može jasno predočiti slušaocu. Gitarski bes izlazi iz čistog rokenrola, dok neke sporije pesme prizivaju prefinjene folk pasaže.

soo1 jpg

Timoti Šovalter

Strand Of Oaks zvanično kreće sa radom 2003. a mladi Timoti stiže i da se oženi! Doduše, ta se avantura spržila poput šibice za samo nekoliko meseci. Posle povratka sa mini turneje i bolnih vestu u vezi sa njegovim brakom, Šovalter ponovo menja životni kurs. Ovoga puta se seli u Pensilvaniju. I to nije kraj njegovih muka. Jedne večeri gubi i kuću u strahovitom požaru. Snalazio se na svakojake načine, a svoje snove sanja po svakakvim hotelskim sobama. Gitaru je odavno prodao, a ponekad je krevete menjao za klupe u parku. Međutim, ceo taj stresni period kasnije je pretočio u efektan stih: "I was lonely, I was having fun. I don't want to start all over again".

Video spot za pesmu "Goshen '97"

I zaista, nepresušni talenat kao i iskonska ljubav prema muzici podigli su ga na noge. Prvi album sastava Strand Of Oaks pod imenom "Leave Ruin" izlazi 2009. Neumornim tempom i davno zacrtanim planom, Šovalter velikom brzinom izbacuje i sledeće naslove: "Pope Killdragon" (2010) i "Dark Shoes" (2012). Sudbina se još jednom gorko poigrala sa životom ovog muzičara. Na božićno veče 2013, Timoti biva gadno povređen u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo kada je svojim automobilom naleteo na led. Izgubivši kontrolu nad vozilom, direktno se sudara sa kamionom! Nekim čudom, sav izlomljen i istraumiran, ostaje živ a ceo taj težak oporavak zabeležen je u obliku fenomenalnog albuma simboličnog naslova "Heal" koji je reallizovan 2014. Zaista, radi se o vrhunskom izdanju na kojem čak gostuje i Džej Meskis, vođa kultnog sastava Dinosaur Jr. Tu su i velike pesme: Goshen '97, Shut In, JM, Woke Up To The Light...

Dakle, sada stvarno možemo zaključiti kako je ovaj simpatični muzičar bajkerskog izgleda zaista besmrtan! U njegovim pesmama nema puno simbolizma. Sve se dešava pravolinijski, zabeležena je svaka promena a tu su i muzički uticaji koje je Timoti Šovalter verno ređao na svoju vremensku policu. Pre nekoliko nedelja dočekali smo njegovu novu priču uobličenu na novom, petom, albumu "Hard Love". Za ovaj rad njegov stvaralac kaže kako je radeći na pesmama još više otkrio tajne električna gitare. Uz pravu distorziju, iskrene emocije i tekstove koji će vam postaviti milion pitanja, ispuniće se magičan prostor svetlucavog kruga kog mnogi nazivaju rokenrolom. Ova nedelja idealna je za pomenuti naslov a ispred njega ponosno stoje Strand Of Oaks. O radio vam to garantuje!

Spisak pesama:

1. Hard Love

2. Radio Kids

3. Everything

4. Salt brothers

5. On THe Hill 

6. Cry

7. Quit It

8. Rest Of It

9. Taking Acid and Talking to My Brother

U nastavku pogledajte novi singl sastava Strand Of Oaks, gitarsku himnu "Rest of It".

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo