...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Muzika

Album nedelje: Muse - Simulation Theory

12.11.2018.

Simulacije i simulakrumi

.

Nakon tri godine od predhodnog albuma Drones, engleski alternativni rok trio Muse je 9. novembra objavio osmi studijski album Simulation Theory, u izdanju izdavačkih kuća Warner Bros. Helium-3. Album se pojavio u tri formata – standardni disk sa jedanaest pesama, zatim vinil izdanje, kao i deluks album u dve verzije koje sadrže 16 i 21 pesmuZa razliku od prethodnih, više mračnijih albuma, na ovom se oseti uticaj synth-pop kulture osamdesetih.

Spot za pesmu ”Thought Contagion“

Kako najavu novog albuma Muse su ranije tokom godine objavili singlove "Something Human", "Thought Contagion" i "Dig Down", koje se takođe nalaze na albumu.

Produkciju pesme "Something Human" je uz momke iz benda radio i Rich Costey, dok je spot, koji možete pogledati u nastavku, režirao Lance Drake. 

"Život na putu može izvući vašu prikrivenu zversku stranu. Ova pesma i video upravo govore o tome kako ukrotiti tu zver i vratiti se u nešto ljudsko", kaže frontmen benda Matt Bellamy.

Spot za pesmu “Something Human” 

Krajem februara sledeće godine, tačnije 22. februara u Hjustonu, Muse kreću na turneju. Najpre će svirati u Americi, dok su maj, jun i jul rezervisani za nastupe u Evropi. Nama je sigurno najzanimljiviji 28. maj, kada će nastupiti u Budimpešti, u "Laslo Pap" areni.

U nastavku poslušajte pesmu “The Dark Side”

Marko Balać

Lista pesama:

  1. Algorithm
  2. The Dark Side
  3. Pressure
  4. Propaganda
  5. Break It to Me
  6. Something Human
  7. Thought Contagion
  8. Get Up and Fight
  9. Blockades
  10. Dig Down
  11. The Void
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo