...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Mile Kekin - Kuća bez krova

29.10.2018.

Miletov odsvirani film.

.

Nakon dve godine rada, hrvatski muzičar Mile Kekin objavio je album "Kuća bez krova", svoje drugo samostalno izdanje u karijeri. Frontmen Hladnog Piva je, zajedno sa grupom pratećih muzičara, još 2001. godine objavio prvi samostalni album "U dva oka", pod nazivom Mile i Putnici. Novi, autorski i delom autobiografski album, sa deset pomno biranih pesama, nastao je pod producentskom palicom Denisa Mujadžića Denykena.

Već prošlogodišnjim prvim singlom "Reno 4", moglo se naslutiti da će se ovaj album žanrovski razlikovati od materijala koji Kekin izvodi sa svojim bendom Hladno Pivo. Ovaj singl je nekoliko meseci bio najslušanija pesma u Hrvatskoj, a dobio je i nominaciju za muzičku nagradu Porin, u kategoriji pesma godine.

 

Spot za pesmu “Reno 4“

Usledili su singlovi "Atlas" i "Takav par", ali najveću medijsku pažnju je privukla saradnja sa Bajagom u pesmi "Atlantida", za koju Kekin kaže da je to pesma o "nama iz plemena Azri".

 

Spot za pesmu “Atlantida“

"Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rokerskog garda. Pocinje naslovnom 'Kućom bez krova' u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom 'Atlantida', u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – u pesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osetio nešto 'dobronamerno, primereno i pozitivno'. Želja mi je da takve emocije stignu i do publike", kaže Mile Kekin o albumu.

Kekin ce koncertno promovisati album 29. novembra na klupskom nastupu u Zagrebu, a uskoro se može očekivati i promocija u Srbiji.

U nastavku poslušajte pesmu “Atlas“

 

"Kuća bez krova", lista pesama:

1.Kuća bez krova
2.Beton
3.Reno
4.Konj
5.Atlas
6.Samo moja
7.Takav par
8.Tijana (U gluho doba)
9.Zbogom tjeskobo
10.Atlantida, feat. Bajaga

M. B.

Možda te još zanima:

.

Koncert Hladnog piva u Novom Sadu rasprodat, novi termin 7. oktobar

Bend Hladno pivo održaće još jedan koncert u Novom Sadu, dan ranije uoči već najavljenog velikog oproštajnog nastupa 8. oktobra…

.

Bitorajac: Strah me je ali sam dobio krila

Poznati hrvatski glumac Rene Bitorajac u ekskluzivnom intervjuu za O radio govori o uzrocima, ličnim motivima i posledicama snimanja video…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo