...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Kralj Čačka - Zemlja snova

13.03.2017.

Naš mali svet

.

Započet kao samostalan projekat, pod pseudonimom iza koga se krio Nenad Marić, Kralj Čačka je danas kompletan bend. Prateći bend čine Nenadov brat Marko Marić na mnoštvu instrumenata (gitara, piano, vibrafon, perkusije, bubnjevi), Miladin Stojković - kontrabas i Igor Božić - bubnjevi, a često sa bendom nastupa i tamburaški orkestar.

Sa istančanim osećajem za prepoznavanje situacije u koju je (za)pao današnji čovek, album "Zemlja Snova" se komično-ironično poigrava sa slikama stvarnosti, a kabaretska crta njegovog tvorca donosi muziku koja uspešno objedinjuje blues, jazz i folk sa izraženim socijalnim komentarom. 

Spot za naslovnu pesmu albuma "Zemlja Snova"

Ne postoji album benda sa ovih prostora na koji se s velikim nestrpljenjem duže čekalo od "Zemlje snova" Kralja Čačka. Zbog čega mu je bilo potrebno 12 godina da uobliči svoju zvučnu sliku? Mnogi njegov stvaralački pristup porede sa Tomom Vejtsom, ali Kralj Čačka na takve komentare odgovara da može da se uporedi sa svim autorima koji stvaraju na sličan način, najviše zbog procesa rada u nastanku pesama, mada smatra da poređenja sužavaju individualni prostor. On dodaje kako poređenje može da nam pomogne samo u smislu da nas definiše kao autentična bića, jer svi ti muzičari koje volimo, knjige koje čitamo, filmovi, određuju nas na poseban način.

kc1 jpg

Nenad Marić/Kralj Čačka

Zato, nemojte da vas čudi to što vlada sve veće interesovanje za ovaj album. "Zemlja Snova" snimana je tokom leta i jeseni 2016. u Beogradu, sa Zoranom Marićem kao dizajnerom zvuka. Nastupi Kralja Čačka posebna su priča, jedno veoma intimno putovanje na kojem se prepliću sve one istančane nijanse ljudskih emocija, a ekipa O radija vam cele ove nedelje obezbeđuje kartu za, samo nama poznatu i logičnu, zemlju snova. Njen kralj je jedan!

Spisak pesama:

1. Zemlja snova

2. Pomoć prijatelja

3. Konac nam je pretanak

4. Predveče

5. U tvom malom svetu

6. Prolog

7. Još jedan kišni dan

8. Jesen stiže u naš grad

9. Želeo sam kao mali

10. Urbana paranoja

11. Bum!

12. Nikakav

13. Poslednji slet

14. Žur smrti

15. Kako izgleda jutro

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo