...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Editors - Violence

13.03.2018.

Slatki i nežni huligani!

.

Jedan od najpopularnijih indi rok bendova današnjice, britanski Editors, objavio 9. marta je svoj šesti studijski album "Violence"Pesma "Magazine" bila je prvi singl ovog engleskog benda nakon trogodišnje pauze i pojavila se 15. januara. Na pesmi je uočljiv svojevrsni stilski zaokret u radu Editorsa, budući da je aranžman pesme više okrenut pop muzici, pritom ne gubeći na oštrini po kojoj je ovaj sastav poznat. Tekst, kao i prateći spot, politički su angažovani i direktno usmereni u "one na vlasti" i ostale svetske moćnike. Spot je sniman u Amsterdamu, a režirao ga je Rahi Rezvani, sa kojim bend godinama sarađuje.

Spot za pesmu "Magazine"

Pvodom objavljivanja novog singla, frontmen Editorsa Tom Smith je izjavio je da je "Magazine" prst uperen u one u čijim rukama je moć, "u nekog korumpiranog političara ili biznismena, ironično bockanje onih koji su gladni moći i koji u te svrhe obmanjuju mase".

ed2 jpg

Montažeri ljudskih duša: Editors

Najpozntiji bend iz Birmingema je pre dve nedelje objavio i drugi singl "Hallelujah (So Low)" koji je ispraćen atraktivnim video spotom koji je, kao i većinu ranijih radova benda Editors, režirao proslavljeni režiser i fotograf Rahi Rezvani. Kadrove odlikuje igra tame i svetlosti što stvara svojevrsnu simbiozu sa tekstom pesme. Samu muziku čine akustična gitara, električna gitara i elektronske deonice u maniru industrial muzike.

Spot za pesmu "Hallelujah (So low) 

"Tekst za pesmu sam napisao u povratku iz Grčke, gde sam posetio izbegličke kampove. Kao što bi moglo da se pretpostavi, ovaj put me je pokrenuo na razmišljanje, budući da sam bio dirnut prizorom gde ljudi žive u nemaštini isključivo od donacija drugih ljudi. Muzika za pesmu je većinom ranije napisana i svi smo znali da čekamo neki poseban tekst", rekao je Tom Smit.

Album "Violence" je šesto studijsko izdanje benda. Izvršni producent je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji sa bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali Džon Pauer, Ćenzo Taunzend i Alan Molder.

U nastavku pogledajte i poslušajte kako nove pesme zvuče u akustičnom svetlu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo