...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Svirajte klavir bez imalo muke

09.01.2018.

Želite da svirate klavir? Nema problema! Sajt Touch Pianist omogućava vam da svirate klavir skoro bez greške, tako da ne morate da brinete o notama!

.

Ljudi uče godinama da sviraju klavir, ali vi sada možete roditeljima ili onima neukima da pokažete da ste sve ovo vreme skrivali svoj talenat.

Idite na sajt TouchPianist.com i odmah će vam se otvoriti jedna od klasičnih kompozicija Ludviga Betovena – Mesečeva sonata. Na ekranu ćete videti tačke koje predstavljaju zvukove. Razmak između tačaka predstavlja i pauze među tonovima, a ritam možete sami da odredite, pa i da se igrate kompozicijama.

A kako tačno svirate? Tako što klikćete na bilo koje dugme tastature! Šta god da ste pritisli, to je jedan ton, tako da možete da se ograničite samo na dva tastera/prsta ukoliko želite, ili da pokušate da glumite kako zaista svirate klavir.

Na sajtu možete i da birate mnogo kompozicija, kao na primer Betovenove sonate, ali tu su i čitavi paketi Frederika Šopena, Franca Lista, Roberta Šumana, Kloda Debisija, Johana Sebastijana Baha, Mocarta i mnogih drugih.

Naravno, neke kompozicije morate i da platite, ali većina je besplatna! Sajt postoji i kao aplikacija za Android i iOS uređaje i zove se Touch Pianist. 

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo