...
TRENUTNO18:00 - 21:00RetroTips

Lifestyle / Video igre

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

17.06.2023.

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno naslovima koji su kreirani, pre svega, za mobilne telefone.

.

Igra počenje jednog popodneva kada se glavni lik, muž, vraća u svoj stan nakon posla. Dočekuje ga supruga koja ga iznenađuje vestima da je trudna. Dok počinju da proslavljaju, čovek koji se predstavlja kao policajac kuca na vrata i uhapsi ih oboje.

On optužuje suprugu da je ubila svog oca i ukrala skupoceni džepni sat pre osam godina. Policajac zatim guši muža do smrti, samo da bi se on iznenada našao ponovo na početku večeri, zarobljen u vremenskoj petlji. Ako muž umre, napusti stan ili vreme istekne, sve se vraća na početak večeri.

Vreme se resetuje na trenutak kada suprug ponovo ulazi u stan, i igrač ima slobodu da pokuša da otkrije zašto policajac sumnja da je supruga ubica, kako da spreči njeno hapšenje ili uradi nešto drugo kako bi pronašao način da prekine petlju. Ako suprug umre ili napusti stan, vreme se ponovo resetuje.

Kako bi završili igru, morate otkriti tajnu iza petlje vremena i rešiti sve misterije koje se pojavljuju tokom igre. To znači da morate da otkrijete identitet napadača, pronađete skrivene predmete i ključne informacije, do kojih ćete dođi kroz razgovor sa suprugom i drugim likovima u igri. Završetak igre nije univerzalan, već zavisi od vaših odluka i postupaka tokom igre.

Možda vam na početku igre ne bude baš najjasnije šta se od vas traži i koji je krajnji cilj, ali dajte sebi vremena. Iako glavna radnja traje samo 10 minuta u stvarnom vremenu, očekuje se da će igraču trebati između 6 i 8 sati da je završi, pa pripremite živce.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

E-sport u Srbiji: Borba protiv predrasuda i neuvažavanja

Tokom poslednje dve decenije, e-sport je postao ozbiljna privredna grana - turniri se organizuju širom sveta, timovi se trude da…

.

Retro gejming nije samo prolazni trend!

Tokom proteklih decenija, definicija retro gejminga se prilično menjala. Kako je tehnologija iz godine u godinu napredovala, menjale su se…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Društvene igre čine letovanje još zabavnijim

Sezona je ubijanja vremena na plaži. Ako niste solisti i volite društvo, sigurno imate u šteku i neku društvenu igru.…

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Prava stvar
  • 18:00 RetroTips
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo