...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Spintires - vožnja po blatu

23.05.2020.

Šta god da vam padne na pamet, verovatno je da u svetu video igara postoji neka simulacija na tu temu. Među najpopularnijim igrama ove vrste su svakako one koje se bave vožnjom. Serijal Spintires je igra jednostavne radnje - treba da se prevezeš od tačke A do tačke B po nepristupačnim i blatnjavim terenima.

.

Prva igra u ovom serijalu, iza koga stoji izdavač iz Velike Britanije Oovee Games, izašla je još 2014. godine. Igra je poprimala simpatije igrača koji vole ovaj žanr, a najčešće je hvaljena njena fizika. Igrači u vožnji treba da se izbore sa nepristupačnim šumskim terenom, ali i samim automobilima.

Kroz igru se otkrivaju novi modeli vozila, koji omogućavaju lakše savlađivanje prepreka. Od jednostavnih džipova pa sve do ogromnih kamiona najrazličitijih vrsta - sve to ćete pronaći u ovoj igri. Najčešće su to teške mašine, koje se viđaju na snimcima iz rudnika ili sa vojnih parada. Cela scenografija igre, uključujići i vozila, kao da je inspirisana starim VHS snimcima iz Sovjetskog Saveza.

spintires1 png

Blato kao najveći neprijatelj na putu

Tereni koje imate priliku da istražite su ono što ovoj igri daje posebnu čar. Nepregledna šumska prostranstva, puna četinara, ispresecana su raznim putevima - od onih pravih, asfaltiranih do blatnjavih staza po kojima se i životinjski svet teško kreće. Upravo ćete na takvim putevima provesti i najviše vremena. Kada svojim vozilom kročite u ovo blatnjavo carstvo, pripremite se za pravu "zabavu". Pri prolasku, gume menjaju fiziku terena što znači da je svaki sledeći prolazak sve teži i teži. Proći a na zaglaviti se, to je pravo umeće.

Mapu otkirvate tokom same igre. Dok prolazite kroz šumske staze i bogaze dobijate razne zadatke koje treba da ispunite i tako zaradite novac za popravku vozila ili njihovo unapređenje. Zadaci mogu biti krajnje jednostavni - od prevoza robe pa sve do izvačenja zaglavljenih vozila.

spintires2 png

Mapa stalno donosi nova iznenađenja

Tokom godina, serijal Spintires razvio se u pravu malu franšizu. Osim osnovnog izdanja, tu su još dva serijala. Mudrunner je direktan nastavak Spintiresa i ima sličnu radnju. Za ljubitelje snežnih predela, tu je SnowRunner. Naravno svaki od serijala ima i brojne dodatke sa različitim terenima i vozilima. Ako imate živaca da se borite vozilima borite protiv prirode, univerzum Spintiresa vam sasvim sigurno donosi sate i sate igranja.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Lego kocke: Nešto više od obične igračke

Iako su nastale krajem četrdesetih godina dvadesetog veka, Lego kocke su i danas nezamenljive. Mnogi proizvođači su pokušali da ih…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Predstavljanje ličnih priča migranata kao put ka rušenju predrasuda

U Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu nedavno je otvorena izložba GAME, koja prikazuje likovne radove izbeglica sa Bliskog Istoka…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo