...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

21.01.2023.

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su se sa svetom ovog serijala upoznali nakon igre "Persona 5" koja je izašla 2016. godina ali sada imate idealnu priliku da se vratite korenima ovog serijala i otkrijete kako je sve počelo.

.

Persona 3 igračima donosi kombinaciju najboljih elemenata simulacije i role-play igara. Priča prati karaktera koji balansira između dosadne svakodnevice u japanskoj srednjoj školi i noćnog doba kad izlazite na ulicu i borite protiv zlih bića poznatih kao Senke, koje na ulice izlaze tokom "mračnog sata".

Taj kontrast između dosadnih dnevnih obaveza kao što su međuljudski odnosi ili pak učenje i noći pune avantura je možda i najinteresantniji aspekt ove video igre. Ako na primer provedete preko dana previše vremena učeći, onda nećete moći uveče da izađete na crtu Senkama u punoj snazi.

Na vama je da taj dnevni period popunite najrazličitijim aktivnostima, kao što je na primer učenje, što je ponekad veoma teško. Tokom igre, razvijate različite aspekte lika i otvarate nove aktivnosti kako bi ste što pre dočekali noć. Noć je, sa druge strane, najbolje da provedete u Tartarusu, glavnoj sobi za borbe. To je mesto gde Senke provode vreme, no njih nije tako lako naći. Potrebno je da aktivno pretražujete Tartarus kako bi ih našli, u čemu vam mogu pomoći i drugi igrači.

Same borbe su prilično zanimljive i počinju tek kada naletite na neku od Senki. Svakako je najbolje da je napadnete prvi, jer ćete onda biti u prednosti tokom borbe. Na raspolaganju imate nekoliko različitih vrsta napada, počev od jednostavnih udaraca do nešto težih zahvata. Naravno, u jednačinu su uključene i neke specijalne moći koje vam mogu olakšati celu borbu.

Iako grafika na prvi pogled možda nije savršena, iako sve možda deluje zastarelo priča je ipak dovoljno dobra interesantna da drži pažnju. Dobro je kada nas remasteri podsete na neki od naslova poput ovoga, na koji smo možda nakon svih ovih godina i zaboravili.

M .L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Drugačiji pogled na balkanski identitet

Mladi multimedijalni umetnik Stanko Gagrčin kreairao je digitalnu audio-vizuelnu instalaciju "Istočni greh" koja će uskoro na tržištu biti dostupna najpre…

.

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog…

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo