...
TRENUTNO17:00 - 18:00Pop up

Lifestyle / Video igre

Novom Sonicu nedostaje stari šarm

04.06.2022.

Sega je nedavno najavila Sonic Frontiers, prvi open - world naslov u serijalu koji je još od 1991. godine jedan od simbola čuvene japanske korporacije. Nedavno je izašao i trejler koji nam donosi mali uvid u to kako će igra izgledati što je već uzburkalo duhove.

.

Foto: Sega / Promo

Brend Sonic svakako nije za šalu. Svoj život je otpočeo kao odgovor Sege na Nintendo i njihov čuveni serijal igara Super Mario. Da su pogodili ukus publike, definitivno pokazuju brojevi. Prva igra je prodata u neverovatnih 15 miliona kopija, što je brojka koja je uspela da obezbedi Segi mesto među najpopularnijim konzolama.

Od početka je Sonic trebalo da bude jednostavan i zabavan, zanimljiv i deci i odraslima. Svi naredni naslovi su pratili ovaj standard i nisu previše odstupali od toga. Možda su malo i dosadili igračima, ali su uvek tu da oplemene vreme za ekranom. Nova igra ide korak dalje, prati open-world koncept, koji je danas sve popularniji i pokušava da unese dah svežine u serijal.

Naš glavni junak je nasukan na jednom ostrvu u sred ničega. Oko njega je samo okean i kopneno prostranstvo po kome može slobodno da trči i skače, jače i jače. Kao i u svakoj igri i ovde je poenta ista, da se krećete što brže i rešavate zadatke pred vama.

Ono što je najveći problem igre je upravo grafika. Jednostavno smo sve to već videli više puta. Koliko god sve bilo realistično i puno efekata opet deluje nekako sterilno i beživotno. Ipak, to je samo trejler i nadamo se da će stvari na kraju ipak izgledati malo sređenije. Ovako, možda je bolje naći matoru Segu i zaigrati neki od naslova iz devedesetih. Oni su već dokazali svoj kvalitet!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kraj CEETEP-a, petogodišnjeg muzičkog projekta

Članovi Centralno-istočno evropskog programa za razmenu talenata (CEETEP) obeležili su na ovogodisnjem Exit festivalu kraj ovog petogodišnjeg projekta, koji je…

.

Hotline Miami: Pucnjava koja zabavlja

Osamdesete, Majami - idealna scenografija za mafijaške obračuje pod vrelim suncem Floride. To je dokazao i legendarni GTA Vice City,…

.

Muzika Sege od sada i u pokretu

Kompanija SEGA nedavno je postavila veliki broj pesama iz svog kataloga igara na streaming servis Spotify. Ceo poduhvat je prošao…

.

Za zabavu Štrand, za opuštanje Oficirac

Nedavno je počelo leto, a sa ovim godišnjim dobom kreće i sezona kupanja. Novi Sad ima nekoliko plaža pored Dunava, a…

.

Kako biti mehaničar sa čistim rukama?

Vreme je letnjih raspusta i odmora, što znači da imamo više vremena za bacanje nego inače. Kako to vreme lepše…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Pop up
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:45 Lampica

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo