...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Highwater: prva srpska igra na Netfliksu

18.02.2023.

Igra "Highwater" iza koje stoji domaći "Demagog studio" postaće ekskluziva na Netfliksovom gejming servisu za mobilne telefone, što će sasvim sigurno obradovati mnoge igrače.

.

Foto: Promo / Demagog Studios

Čini se da u "Demagogu" nisu mogli da izaberu bolji trenutak ta puštanje ove igre. U vreme kada je svet zaluđen serijom "The Last of Us" bilo koja igra slične tematike će sasvim sigurno privući pažnju igrača. Kao i što vam sam naslov igre govori, planeta zemlja je u ovom slučaju prekrivena vodom, a ljudi skoro da nema.

U toj sablasnoj atmosferi pratimo Nikosa koji se nekolicinom preživelih probija kroz vodu, u nadi da će doći do raketa koja će ih odvesti na Mars gde će, kao u bajkama, živeti srećni i zadovoljni do kraja života.

Problem je što se raketa nalazi u Alphavillu - utvrđenom gradu u kome žive bogataši. Oni su ograđeni od ostatka sveta i u miru se pripremaju za odlazak na drugu planetu. Dok Nikos i njegovi drugari moraju da pljačkaju i pronalaze hranu, oni žive svoj život. Na vama je da se uspešno infiltrirate u tu, neprijateljsku teritoriju i tako im bar malo zakomplikujete planove.

Ono što će domaćim igračima biti posebno zanimljivo jesu neki objekti koji se pojavljuju u samoj igri. Već na plakatu ćete prepoznati Geneks kulu, koja je sada u centru pažnje javnosti, a tu je spomenik "Kosmajskom partizanskom odredu".

"Demagog" se publici već predstavio jednim sličnim naslovom - "Golf Club Wasteland". Zemlja je tu, takođe, potopljena i služi kao ogromni teren za golf. Već smo imali priliku da vidimo svakakve golf simulacije, ali je ova definitvno jedna od zanimljivijih, pa je svakako isprobajte.

Izlazak igre na Steamu za računare i Netfliksu za mobilne telefone se očekuje uskoro, a ubrzo nakon toga svetlost dana bi trebalo da ugleda i verzija za konzole.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Pupperazzi: Zasladite ovo proleće

Kada je predstavljena u januaru prošle godine, igra zanimljivog naziva "Pupperazzi" dobila je pomešane kritike - svi kažu da je…

.

Call of the Sea: Mistična morska avantura

Što manji izdavač to su igre bolje i zanimljivije - to je pravilo koje u poslednje vreme najbolje opisuje stanje…

.

SimCIty: Igra koja je stavila tačku na legendarni serijal

SimCity je bilo jedan od najomiljenijih i najdugovečnijih serijala u svetu video igara. Zadatak da izgradite i održavate jedan grad…

.

WWE 2K22: Red zabave, red rvanja

WWE je nešto uz šta smo svi odrasli i iako se ne može reći da se radi o najkvalitetnijem televizijskom…

.

Stiže i priča o Tetrisu

Priča o tome kako je možda i najpoznatija igra u istoriji, Tetris, postala globalni fenomen temelj je nadolazećeg filma na…

.

Giljermo del Toro sprema svoju verziju Frankenštajna

Reditelj Giljermo del Toro je prošle nedelje osvojio Oskara za najbolji animirani film, za svoju verziju "Pinokija", a sada je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo