...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

05.11.2022.

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači su bili prezadovovljni, prodaja je bila odlična - dovoljno razloga da Sony razmišlja o nastavku koji će se pojaviti u prodaji 9. novembra.

.

Mnogi kritičari optimistično tvrde da će ovo biti "prvi klasik u PS5 eri" i sudeći po trejlerima i promotivnim snimcima koje smo mogli da vidimo čini se da su u pravu. Igra je, kao i njena prethodnica iz 2018. godine, bazirana na nordijskoj i grčkoj mitologiji.

Tada smo pratili Kratosa, bivšeg grčkog boga rata koji je ušao u sukob sa nordijskim bogovima, na njihovom terenu, u hladnoj Skandinavji. Isti akteri nas čekaju i sada, s tim što je Kratos dobio pojačanje u vidu svog sina Atreusa.

Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealana podloga za video igru, zar ne. Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje koja traje preko 30 sati.

Osim odlične priče, najprivlačniji deo igre su svakako borbe koje su odlično osmišljene. Kratosovo glavno oružije je sekira, koja deluje zaista moćno. Zamislite kako sve izgleda kada se oči u oči sučite sa nekim protivnikom a sve što imate je ta sekira. Kartos ima gomilu poteza kojima može da savlada protivnike, a na vama je da ih iskoristite na pravi način.

Sve u svemu, novi "God of War" će nam doneti dobar koktel zanimljive priče i još zanimljivijeg gejmpleja. Mnogo je tu novosti i unapređenja u odnosu na prethodnu igru iz 2018. godine, pa ni ne treba da čudi što je ovo najiščekivanija igra 2022. godine.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Pupperazzi: Zasladite ovo proleće

Kada je predstavljena u januaru prošle godine, igra zanimljivog naziva "Pupperazzi" dobila je pomešane kritike - svi kažu da je…

.

Call of the Sea: Mistična morska avantura

Što manji izdavač to su igre bolje i zanimljivije - to je pravilo koje u poslednje vreme najbolje opisuje stanje…

.

SimCIty: Igra koja je stavila tačku na legendarni serijal

SimCity je bilo jedan od najomiljenijih i najdugovečnijih serijala u svetu video igara. Zadatak da izgradite i održavate jedan grad…

.

WWE 2K22: Red zabave, red rvanja

WWE je nešto uz šta smo svi odrasli i iako se ne može reći da se radi o najkvalitetnijem televizijskom…

.

Stiže i priča o Tetrisu

Priča o tome kako je možda i najpoznatija igra u istoriji, Tetris, postala globalni fenomen temelj je nadolazećeg filma na…

.

Highwater: prva srpska igra na Netfliksu

Igra "Highwater" iza koje stoji domaći "Demagog studio" postaće ekskluziva na Netfliksovom gejming servisu za mobilne telefone, što će sasvim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo