...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

05.11.2022.

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači su bili prezadovovljni, prodaja je bila odlična - dovoljno razloga da Sony razmišlja o nastavku koji će se pojaviti u prodaji 9. novembra.

.

Mnogi kritičari optimistično tvrde da će ovo biti "prvi klasik u PS5 eri" i sudeći po trejlerima i promotivnim snimcima koje smo mogli da vidimo čini se da su u pravu. Igra je, kao i njena prethodnica iz 2018. godine, bazirana na nordijskoj i grčkoj mitologiji.

Tada smo pratili Kratosa, bivšeg grčkog boga rata koji je ušao u sukob sa nordijskim bogovima, na njihovom terenu, u hladnoj Skandinavji. Isti akteri nas čekaju i sada, s tim što je Kratos dobio pojačanje u vidu svog sina Atreusa.

Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealana podloga za video igru, zar ne. Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje koja traje preko 30 sati.

Osim odlične priče, najprivlačniji deo igre su svakako borbe koje su odlično osmišljene. Kratosovo glavno oružije je sekira, koja deluje zaista moćno. Zamislite kako sve izgleda kada se oči u oči sučite sa nekim protivnikom a sve što imate je ta sekira. Kartos ima gomilu poteza kojima može da savlada protivnike, a na vama je da ih iskoristite na pravi način.

Sve u svemu, novi "God of War" će nam doneti dobar koktel zanimljive priče i još zanimljivijeg gejmpleja. Mnogo je tu novosti i unapređenja u odnosu na prethodnu igru iz 2018. godine, pa ni ne treba da čudi što je ovo najiščekivanija igra 2022. godine.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

.

Netflix snima film po igri Gears of War

Adaptacije video igara su sve popularnije, pa tako mnogi, na primer, s nestrpljenjem čekaju HBO seriju The Last of Us. I…

.

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na…

.

Fudbal automobilima, zašto da ne?

U nekoj drugoj galaksiji, gde nema Need for Speed ili Dirt serijala, postoje male trkačke igre koje imaju samo jednu…

.

Oxenfree: Jesenje horor magle

Dolazi nam jesen, kišovito i maglovito vreme - prosto idealno da se posvetimo igrama koje nam donose sličan ambijent. Oxenfree…

.

Zlatno doba putopisa

Putovanja nisu više privilegija bogatih, kao nekad. Danas mnogi  imaju priliku da putuju i da pišu o tome. Čini se…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo