...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

05.11.2022.

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači su bili prezadovovljni, prodaja je bila odlična - dovoljno razloga da Sony razmišlja o nastavku koji će se pojaviti u prodaji 9. novembra.

.

Mnogi kritičari optimistično tvrde da će ovo biti "prvi klasik u PS5 eri" i sudeći po trejlerima i promotivnim snimcima koje smo mogli da vidimo čini se da su u pravu. Igra je, kao i njena prethodnica iz 2018. godine, bazirana na nordijskoj i grčkoj mitologiji.

Tada smo pratili Kratosa, bivšeg grčkog boga rata koji je ušao u sukob sa nordijskim bogovima, na njihovom terenu, u hladnoj Skandinavji. Isti akteri nas čekaju i sada, s tim što je Kratos dobio pojačanje u vidu svog sina Atreusa.

Ragnarök, po nordijskoj mitologoiji, predstavlja seriju događaja, pre svega velikih bitaka i prirodnih katastrofa, koje vode ka smrti velikih nordijskih božanstava kao što su Odin ili Thor. Sve se po mitologiji završava velikom poplavom koja uništava svet. Idealana podloga za video igru, zar ne. Da li će naši junaci uspeti da izbegnu ovu sudbinu, ostaje da vidimo na kraju kampanje koja traje preko 30 sati.

Osim odlične priče, najprivlačniji deo igre su svakako borbe koje su odlično osmišljene. Kratosovo glavno oružije je sekira, koja deluje zaista moćno. Zamislite kako sve izgleda kada se oči u oči sučite sa nekim protivnikom a sve što imate je ta sekira. Kartos ima gomilu poteza kojima može da savlada protivnike, a na vama je da ih iskoristite na pravi način.

Sve u svemu, novi "God of War" će nam doneti dobar koktel zanimljive priče i još zanimljivijeg gejmpleja. Mnogo je tu novosti i unapređenja u odnosu na prethodnu igru iz 2018. godine, pa ni ne treba da čudi što je ovo najiščekivanija igra 2022. godine.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo