...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Xiaomi i Leica sklopili partnerstvo

25.05.2022.

Xiaomi je zvanično potvrdio svoju „dugoročnu stratešku saradnju“ sa Leicom, a prvi pametni telefon koji su zajedno razvile dve kompanije stiže u julu ove godine.

.

Ovo je daleko od prvog Leica rodea u mobilnom svetu. Najpoznatije i definitivno najuspešnije partnerstvo ove kompanije do sada bilo je sa Huaveijem, ali pošto je ta kompanija još uvek pod uticajem sankcija američke vlade, logično je da Leica želela da proširi saradnju i sa drugim proizvođačima.

Prema njihovom zajedničkom saopštenju, „Xiaomi i Leica dele viziju mobilne fotografije“, i obe kompanije žele da mobilnu fotografiju „podignu na sledeći nivo“.

„Xiaomi se fokusira na kreiranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvek smo želeli da mogućnost fotografisanja na telefonima istražimo do krajnjih granica. Obe kompanije dele viziju budućnosti mobilne fotografije“, istakao je Lei Jun, izvršni direktor kompanije.

Izvršni direktor Leica Camera AG Matijas Harš rekao je da su Leica i Xiaomi „uvereni da će razviti vodeći telefon za fotografisanje i video“. On obećava „izuzetan kvalitet slike, klasičnu Leica estetiku i neograničenu kreativnost“.

Xiaomi nije otkrio previše detalja o predstojećem uređaju, ali se već može naslutiti da će ga pokretati Snapdragon 8+ Gen 1 procesor, zajedno sa uobičajenom estetikom slikanja i filterima koje razvija Leica.

Najverovatnije će se zvati Xiaomi 12 Ultra ili možda čak Xiaomi 13. U saopštenju za javnost, izvršni direktor Lei Jun je dodao da će „ova saradnja pružiti snažan podsticaj Xiaomijevoj strategiji razvijanja kamere“, a više detalja znaćemo u julu.

Xiaomi nije prvi kineski proizvođač koji je iskoristio fotografsko znanje trećih kompanija. Nedavno su Vivo, Oppo i OnePlus počeli da objavljuju telefone koji su razvijeni zajedno sa Hasselbladom, uključujući Find X5 seriju i OnePlus 10 Pro.

 

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Cveta tržište pametnih satova

Globalno tržište pametnih satova poraslo je za 13 procenata na godišnjem nivou u prvom tromesečju 2022. godine, odnosno u periodu…

.

Kako biramo novi mobilni: prvo kamera pa sve ostalo

Protekli period na tržištu mobilnih telefona, u svetu ali i kod nas, obeležile su nestašice ovih uređaja. Kako je tokom…

.

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu…

.

Apple kažnjen zbog netačne reklame

Apple je kažnjen sa 10 miliona evra, problem su njihovi telefoni...

.

Uvodi se obavezeno označavanje AI generisanog sadržaja

U Americi je predstavljen zakon za označavanje dubinski falsifikovanih sadržaja (deepfake content). Ima za cilj da se suprotstavi takvom sadržaju…

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo