...
TRENUTNO12:00 - 13:00Radio Grafiti

Lifestyle / Tehnologija

Roboti koji služe pivo beleže rekordnu potražnju u Južnoj Koreji

05.10.2023.

Iako su roboti već dugo korišćeni u industriji za repetitivne zadatke, Doosan Robotics se specijalizovao za robotske ruke koje rade rame uz rame s ljudima na različitim zadacima van fabričkih postrojenja. Ovi roboti su primenjivi za sve - od pravljenja kafe i prženja piletine, pa do posluživanja piva i rukovanja prtljagom na aerodromima.

.

Doosan Robotics, vodeća kompanija u Južnoj Koreji kada je reč o proizvodnji kolaborativnih robota, spremna je da započne trgovanje na berzi ovog četvrtka, nakon što je prikupila 421 milijardu vona (310 miliona dolara) u najvećoj inicijalnoj javnoj ponudi ove godine u toj zemlji.

Firma sa sedištem u Suvonu postavila je cenu akcija na 26,000 vona po komadu, što je gornji limit ponuđenog raspona. Prema podacima kompanije, maloprodajni investitori ponudili su čak 33 biliona vona za kupovinu akcija, što je rekord za ovu godinu.

Doosan Robotics planira da koristi sredstva prikupljena IPO-om za strateške akvizicije i ekspanziju u inostranstvu. Kompanija razmatra akviziciju firme s tehnologijom koja bi robotima omogućila mobilnost, poput autonomnih vozila koja bi prenosila objekte od jednog mesta do drugog u fabrikama i skladištima. Trenutno proizvode 13 različitih robotskih ruku s različitim kapacitetima i mogućnostima. Umesto stvaranja humanoidnih robota, naglašavaju da je njihova strategija izgradnja raznovrsnog poslovanja uz pomoć robotskih ruku.

Izvor:www.telegraf.rs

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Besmrtnost je moguća?

Poznati futurista Rej Kurcvajl, inače bivši Google inženjer, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030. godine.

.

Prvi superkompjuter koji simulira ljudski mozak uskoro će biti uključen

Tim naučnika najavio je da će uključiti prvi superkompjuter na svetu koji je dizajniran da oponaša neuronsku mrežu ljudskog mozga.

.

Dust & Neon: Roboti u prašini Divljeg zapada

Možda se sećate sada već legendarnog filma "Cowboys & Aliens" iz 2011. godine koji je dokazao da u prljavštinu Divljeg…

.

Robotičari iz Novog Sada osvojili Evropu

Tim „Mi“, koji su činili studenti novsadskog Fakulteta tehničkih nauka, osvojio je ovogodišnje evropsko prvenstvo u robotici „Eurobot 2022“ koje…

.

Brand New Engineers - projekat za buduće inženjere

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC LC Belgrade) poziva buduće inženjere da im se pridruže na projektu "Brand New Engineers — …

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo