...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Prvo zlato, drugo blato, treći Xiaomi

25.11.2020.

Xiaomi je u trećem kvartalu isporučio rekordnih 46,6 miliona telefona, sada je treći najveći brend smartfona na svetu

.

Najnoviji finansijski izveštaj ove kompanije ukazuje na veliki tržišni uspeh od 46,6 miliona isporuka pametnih telefona i 7,2 milijarde dolara prihoda od pametnih telefona tokom perioda od 1. jula do 30. septembra. Broj isporučenih telefona je 45,3 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, a na osnovu globalnog izveštaja o isporukama pametnih telefona kompanije Canalis, Xiaomi je sada treća najveća marka pametnih telefona na svetu sa 13,5 odsto tržišnog udela.

Ukupni prihodi porasli su na 10,9 milijardi dolara, što je za 34,5 procenata više u odnosu na isti period prošle godine. Neto dobit je dostigla 621 milion dolara. Prosečna prodajna cena (ASP) Xiaomi telefona porasla je na 155 dolara po jedinici, predvođena prodajom vodećih Mi telefona u trećem kvartalu 2020.

Prihodi izvan Kine takođe su porasli na 6,03 milijarde dolara, što je za 52,1 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Prihodi AIoT-a popeli su se na 2,7 milijardi dolara, što je za 16,1 procenat više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor:www.benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Apple kažnjen zbog netačne reklame

Apple je kažnjen sa 10 miliona evra, problem su njihovi telefoni...

.

Smena velikana: Xiaomi pretekao Apple

Kineska kompanija Xiaomi postala je treći najveći svetski prodavac pametnih telefona u kvartalu jul-septembar, potisnuvši sa te pozicije američkog tehnološkog…

.

Dok se umivate, napunite bateriju telefona

Ovaj punjač napuni bateriju telefona za samo 19 minuta!

.

Snažan, lep i drži do higijene

Prvi antibakterijski telefon na svetu koji zaustavlja širenje klica napravljen je u kompaniji "Bullitt". Telefon je dobio ime "Cat S42"…

.

Dok se umivate, napunite bateriju telefona

Ovaj punjač napuni bateriju telefona za samo 19 minuta!

.

Samsungovi telefoni i dalje najprodavaniji

Samsung je i dalje najzastupljeniji brend među mobilnim telefonima u Evropi, pokazuje izveštaj analitičarske kompanije Canalys.

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo