...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nema više krekovanih video igara?

08.01.2016.

Kineski hakerski forum 3DM, koji je poznat po skidanju zaštite od piraterije sa video-igara, upozorio je da kroz dve godine možda više neće biti "besplatnih" igara, imajući u vidu sve bolju anti-piratsku tehnologiju.

.

Kako prenosi sajt Torentfrik, forum 3DM je zabrinut zbog pojave nekoliko veoma značajnih izdanja video-igara čija zaštita nije mogla da se probije, a za one igre u kojima je to uspelo, trebalo je mnogo vremena.

Primer su "Dragon Age: Inquisition", za čiju je zaštitu od kopiranja bilo potrebno mesec dana da bi se prevazišla, što je "večnost" u tim okvirima, kao i "FIFA16" i "Just Cause 3", za koje šifra i dalje nije razbijena.

Sve tri igre koriste sistem zaštite Denuvo, koji koristi specijalni kod koji se konstantno menja kako bi se osiguralo da se radi o legalnoj verziji igre.

Osnivač foruma 3DM je, odgovarajući na brojna pitanja kada će biti razbijena zaštita s te dve igre, poručio da je poslednja faza veoma teška.

"Naš haker Džun je skoro odustao, ali prošle srede sam ga ohrabrio da nastavi", preneo je sajt Torentfrik.

On je dodao da i dalje veruje da zaštita te dve igre može da se prevaziđe, ali da je zabrinut za budućnost piratozovanja video-igara.

"Sudeći po trenutnom trendu u razvoju tehnologije enkripcije, plašim se da kroz dve godine više neće biti 'besplatnih' igara za igranje", rekao je osnivač 3DM-a.

Da li će biti u pravu ili ne, videće se kada se u narednom periodu budu pojavile nove igre koje koriste Denuvo zaštitu, poput "Rise of the Tomb Rider", čiji je izlazak za Pi-Si platformu planiran krajem januara.

 

Izvor: RTV

 

Možda te još zanima:

.

Koji filmovi privlače najviše pažnje pirata?

Neki od najpopularnijih bioskopskih hitova iz 2022. godine istovremeno su bili i najčešće piratizovani, pokazala su nova istraživanja.

.

Kina ugasila 361 internet stranicu zbog piraterije

Kineske vlasti objavile su detalje akcije koja je bila usmerena protiv stranica koje šire piratski sadržaj, što je rezultiralo gašenjem 361…

.

Torentovanje u Srbiji: Skini, gledaj, obriši

Godišnji gubitak koji trpi privreda Evropske unije zbog povrede prava intelektualnog vlasništva iznosi minimalno 100 milijardi eura u prodaji i…

.

Da li mislimo na autore kad skidamo s torenta?

Koliko ljudi u Srbiji "skidaju" autorska dela i proizvode sa interneta, izbegavajući plaćanje novčane naknade autorima i proizvođačima, a pritom…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo