...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Koji filmovi privlače najviše pažnje pirata?

17.02.2023.

Neki od najpopularnijih bioskopskih hitova iz 2022. godine istovremeno su bili i najčešće piratizovani, pokazala su nova istraživanja.

.

Foto: Pixabay

Podaci koje je prikupila Variety platforma, pokazuju da su Marvelovi i DC filmovi činili sedamdeset procenata najpiratizovanijih sadržaja u protekloj godini, a da ubedljivo prvo mesto zauzima "Spajdermen: Put bez povratka".

Pratili su ga "Betmen", "Dr Strejndž u multiverzumu ludila", a zatim i "Tor: Ljubav i grom", "Crni Adam", "Uncharted", "Večni", "Top Gan: Maverik", "Svet iz doba jure: Nadmoć" i "Enkanto".

Podaci su pokazali i da je dostupnost filmova na striming servisima nakon inicijalnog objavljivanja u bioskopima veliki faktor koji utiče na učestalost piraterije. To je zato što je filmove najlakše piratizovati u visokom kvalitetu, ukoliko se u kratkom vremenskom roku nađe na strimingu.

Ipak, Variety piše da je presudna ipak popularnost filma ukazujući na činjenicu da je "Avatar: Put vode", koji nije dostupan ni na jednoj striming platformi, ipak bio treći najpiratizovaniji naslov u poslednjem tromesečju prošle godine.

Istraživanje je takođe pokazalo da se šanse da će se neki film nelegalno deliti povećava, što je ostvarenje kraće prikazivano u bioskopima.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

BAFTA nagrade: "This Is Going To Hurt" i "The Responder" vode po broju nominacija

Serije "This Is Going To Hurt" i "The Responder" sa po šest kategorija vode u danas saopštenim nominacijama za britanske…

.

Cartoon Network je danas samo lepa uspomena

Mnoge je pogodila vest o gašenju Cartoon Network studija, koji stoji iza mnogih crtanih hitova koje smo gledali devedesetih i…

.

Izabrano 100 kratkih filmova koji će se prikazivati na 20. "Filmskom frontu"

Jubilarno 20. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma "Filmski Front" biće održano u periodu od 27. do 30. oktobra u…

.

Netfliks otkazuje produkciju mogih naslova

Striming servis Netfliks koji je nedavno zabeležio velike gubitke usled pada broja pretplatnika, otkazao je produkciju nekoliko serija i filmova…

.

Objavljena zvanična selekcija 75. Kanskog festivala

Kanski festival biće održan od 17. do 28. maja ove godine, a danas je objavljen i spisak filmova koji će…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo