...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Lifestyle / Tehnologija

Google u borbi protiv toplote

05.04.2023.

Google je predstavio nove alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji. Alati će služiti da uoče toplotna ostrva, da prate pokrivenost drvećem i donose korisne informacije u hitnim slučajevima.

.

Ekstremne vremenske prilike redovno pogađaju primorske gradove i spaljuju ruralne zajednice. Google je sada razvio novi set online alata koje državni službenici i organizatori zajednica mogu da koriste u svojim naporima da spreče katastrofu izazvanu klimatskim promenama.

Google već šalje upozorenja o ekstremnim vremenskim prilikama korisnicima na pogođenim lokacijama. Kompanija na taj način pruža korisne, lako razumljive informacije o događajima preko stranice za pretragu. Bilo da se radi o upozorenju za zimsku oluju, upozorenjima o poplavama, upozorenjima na tornado ili nešto drugo. Kompanija je na tu listu sada dodala upozorenja o ekstremnoj toploti. Pretraga detalja o događaju će prikazati sve, od predviđenih datuma početka i završetka toplotnog talasa do medicinskih problema kojih ljudi treba da budu svesni kao i kako da ublaže taj uticaj. Kompanija je partner sa organizacijom Global Heat Health Information Network (GHHIN). Naj taj način Google osigurava da informacije budu tačne i primenljive.

Google je razvio Tree Canopy, funkciju u okviru aplikacije Environmental Insights Explorer. Funkcija kombinuje veštačku inteligenciju i slike iz vazduha kako bi gradovi mogli da razumeju svoju trenutnu pokrivenost drvećem i bolje planiraju inicijative za urbano šumarstvo.

Tree Canopy se već koristi u više od deset gradova. Međutim, novom najavom program će se proširiti na skoro 350 gradova širom sveta. Neki od gradova uključuju Atlantu, Sidnej, Lisabon i Pariz. Google takođe nudi slično dizajniranu veštačku inteligenciju koja pomaže u planiranju postavljanja hladnih krovova koji odbijaju toplotu od sunca, a ne apsorbuju je kao što to čine uobičajeni krovovi.

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nova funkcija za duže trajanje baterije

Android će imati više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

YouTube testira novi format reklama

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, ali su ti oglasi razlog…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo