...
TRENUTNO19:00 - 02:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google Lens stiže i na desktop

02.08.2021.

Google Lens je odličan način za pretraživanje interneta sa mobilnog uređaja, a kompanija je odlučila da ga ubaci i u desktop varijante. Korisnici poslednje verzije Chrome Canary pretraživača prvi stiču uvid u Lens.

.

Umesto da koristite ključne reči za pronalaženje onoga što tražite, dovoljna je na brzinu napravljena fotografija da biste potražili par cipela ili brzo identifikovali nepoznatu biljku u svojoj bašti. Ali alat je još svestraniji od toga. Takođe se može koristiti za prevođenje znakova i drugog teksta na strane jezike, rešavanje matematičkih formula ili samo kopiranje velikih odeljaka odštampanog teksta kako biste uštedeli ručno prekucavanje. 

Sada Google donosi opcije zasnovane na Lensu u Chrome na desktop računare, dodavanjem novih opcija u pretragu. Nova funkcija vam omogućava da iskoristite snagu Google Lens-a i koristite ga za pretragu odeljka stranice na webu. Može se koristiti za pretraživanje slika, teksta i još mnogo toga. 

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da uradite da biste mogli da iskoristite nove funkcije pretraživanja koje je Google dodao u Chrome. Pre svega, morate da koristite da koristite najnoviju Canary verziju Chrome-a. Drugo, moraćete da podesite Chrome, jer funkcija nije podrazumevano omogućena. Prvo pokrenite Chrome Canary i posetite chrome://flags, potražite Enable Lens Region Search, zatim u padajućem meniju izaberite Enabled i na kraju restartujte Chrome. 

Nakon ovoga, novom alatu za pretragu možete pristupiti jednostavnim klikom na stranicu. Sledeća stvar koju ćete morati da uradite je da nacrtate okvir oko dela stranice koji biste želeli da koristite kao osnovu za pretragu – baš kao da koristite alatku za izbor u foto editoru. Možete da uokvirite sliku na stranici da biste pronašli slične slike ili možete da izaberete tekst koji ćete sačuvati da ne biste morali da kucate. Eksperimentišite i vidite šta vam odgovara. 

Pošto se Lens pokazao kao popularna i moćna opcija za mobilne korisnike, sjajno je videti da Google korisnicima desktopa pruža slične alate.

 Izvor: PC PRess


Možda te još zanima:

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

.

Konferencija za IT studente

We are the FUTURE of IT je studentska IT konferencija koja će ove godine biti održana na Zlatiboru, od 11.…

.

Pazi, snimaju te

Nove pametne naočare, koje je  Facebook napravio u saradnji sa kompanijom Ray-Ban, izazvale su zabrinutost Irske organizacija za zaštitu privatnosti…

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo