...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Kultura / Pozorište

Upadajte na Upad!

14.10.2020.

Studentski kulturni centar Novi Sad je prošle godine pokrenuo Pozorišni festival "Upad", kako bi unapredio pozorišnu umetnost namenjenu mladima. Ovogodišnji festival biće održan od 19. oktobra do 1. novembra u Novom Sadu i predstavlja deo aktivnosti na međunarodnom EU projektu "BeSpectActive!". Selekciju predstava prave aktivni mladi gledaoci i "Upad" je upravo po tome jedinstven. 

.

Ovogodišnji festival će biti specifičan i po tome što će se osam predstava igrati na nekoliko lokacija u gradu koje su i tematski vezane za same predstave.

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház biće domaćin pet predstava tokom poslednje dve nedelje oktobra, dok će se u Srpskom narodnom pozorištu igrati predstava "Za šta biste dali svoj život?" u dva termina.

U Gimnaziji "Laza Kostić" na Telepu gostuje Prva kragujevačka gimnazija sa predstavom "Ona", a u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biće izvedena predstava "Šest portreta Pavla Beljanskog" koja je deo projekta "Muzeja mladih", u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Teatra mladih "Mišolovka".

Pored selekcije, kreiranja naziva festivala, mladi će biti i moderatori razgovora sa autorima koji će se voditi nakon svake predstave. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja i Fondacija "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

SKC Novi Sad, kao organizator događaja moli posetioce da nose zaštitne maske i poštuju distancu.

Ceo program i informacije o ulaznicama možete pronaći na ovom linku.

A.T.

           

Možda te još zanima:

.

Počinje novi pozorišni festival UPAD

UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.

.

Hakovanje profila nerešiv problem

   Neki od nas su doživeli hakovanje profila na društvenim mrežama i mejlovima i višemesečno uhođenje, ali način da se…

.

"Bunker fest" za vikend u Eđšegu

Ovogodišnje 16. izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže" biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.…

.

Panonia Dry Sea Fest kao novi brend

Imajući u vidu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi…

.

Brod Teatar plovi i ove godine

Kulturni centar "Brod teatar" usidren je na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga), od jula do avgusta i…

.

Konkurs za pozorišne projekte

Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne predstave u okviru…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo