...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

24.10.2022.

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu".

.

Ona u ovoj knjizi na emotivan način otkriva svoje intimne drame i čitaocima prikazuje lice i naličje glumačkog života. Knjiga oživljava doba Jugoslavije, ali i opšti sunovrat koji je početkom devedesetih zahvatio prostore bivše države.

"Već godinu dana od svake plate kupim knjugu koju ću čitati. Kod Brane Antović sam naišla na knjigu Mire Furlan. Obzirom da je autobiografija i da se radi o Miri privukla mi je pažnju. Za sada mi je jako zanimljiva - ima dosta detalja iz života i njene percepcije stvari. Mislim da svako treba da je pročita, treba malo više vremena ali verujem da drži pažnju", kaže Milena.

Knjiga nosi i podnaslov "Priče o pripadanju", jer zapravo daje intiman uvid u situaciju u kojoj je Mira Furlan bila nakon raspada Jugoslavije. Ona je bila apartid, žena bez države i emigrant u dalekoj Americi. Moćna proza prožeta duhovitim i britkim komentarima, koji karakterišu ovo delo, predstavljaju najbolju potvrdu njenog spisateljskog dara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje…

.

Vredi pročitati "Glazba za žedno uho"

Frontmen slovenačkog indie sastava Rush to Relax, Damjan Manevski, za ovu nedelju preporučuje knjigu "Glazba za žedno uho" hrvatskog autora…

.

Nedeljni vodič od 28. novembra do 4. decembra

Prva nedelja poslednjeg meseca u 2022. godini donosi nam dosta zanimljivih koncerata i žurki.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo