...
TRENUTNO02:00 - 06:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Tvoj sin, Huckleberry Finn

18.07.2022.

Knjiga nedelje nas ovaj put vodi u komšiluk, u Bosnu i Hercegovinu. Novinarka Šejla Džindo nam je skrenula pažnju na roman Bekima Sejranovića pod nazivom "Tvoj sin, Huckleberry Finn". 

.

Ovo delo govori o portazi za identiteom, odbijanju da se odraste i svim izazovima koje svet oko nas nosi. Sin taži oca ribara, koji se jedne večeri nije vratio sa plovidbe, pa nam kroz tu potragu otkriva celu svoju ličnost ali i svoje odnose sa svetom.

Kako kaže Šejla ovaj roman je pravi izbor za sve koji vole nešto komčino i dramatično.

"Žanr auto-biografske fikcije koji Bekim primenjuje u svom pisanju je apsolutno necenzurisan, toliko slobdarski da imate osećaj da on nikada u životu nije imao lektora. Sama doslednost životu u tom pisanju je ono što čini ovu knjigu zanimljivom", kaže Šejla.

Bekim Sejranović važi za jednog od najtalentovanijih autora koji su se pojavili na tlu nekadašnje Jugoslavije u 21. veku. Preminuo je nakon kraće bolesti u maju 2020. godine a iza sebe je ostavio bogat književni opus. Njegov roman "Nigdje, niotkuda", objavljen, 2009. godine dobio je nagradu „Meša Selimović“ koja se dodeljuje za najbolji roman objavljen na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Senka vetra"

Novosadska novinarka Lea Radlovački za ovu nedelju preporučuje knjigu "Senka vetra", španskog autora Karlosa Ruisa Safona. U pitanju je prvi…

.

Vredi pročitati: Moja godina odmora i opuštanja

Za kraj jula novinarka Darija Stjepić nam preporučuje roman "Moja godina odmora i opuštanja" američke spisateljice Otese Mošfeg.

.

Vredi pročitati: Mobi Dik

Kantautor Despot Tomić nam za ove vrele letnje dane preporučuje legendarnu knjigu Hermana Melvila "Mobi Dik".

.

Vredi pročitati "Psihomagija"

Umetnik performansa Rade Obradović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Psihomagija" čileansko-francuskog multimedijalnog umetnika Alehandra Hodorovskog.

.

Vredi pročitati "Istočno od raja"

Preporuka za ovu nedelju je knjiga "Istočno od raja" Džona Stajnbeka na koju nam je pažnju skrenula Katarina Đurđević.

.

Vredi pročitati Sorentina i Sejranovića

Urednica časopisa KultTura Nataša Gvozdenović za čitanje preporučuje Paola Sorentina i Bekima Sejranovića. Kako kaže, oba pisca su vredna vaše…

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo