...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Tvoj sin, Huckleberry Finn

18.07.2022.

Knjiga nedelje nas ovaj put vodi u komšiluk, u Bosnu i Hercegovinu. Novinarka Šejla Džindo nam je skrenula pažnju na roman Bekima Sejranovića pod nazivom "Tvoj sin, Huckleberry Finn". 

.

Ovo delo govori o portazi za identiteom, odbijanju da se odraste i svim izazovima koje svet oko nas nosi. Sin taži oca ribara, koji se jedne večeri nije vratio sa plovidbe, pa nam kroz tu potragu otkriva celu svoju ličnost ali i svoje odnose sa svetom.

Kako kaže Šejla ovaj roman je pravi izbor za sve koji vole nešto komčino i dramatično.

"Žanr auto-biografske fikcije koji Bekim primenjuje u svom pisanju je apsolutno necenzurisan, toliko slobdarski da imate osećaj da on nikada u životu nije imao lektora. Sama doslednost životu u tom pisanju je ono što čini ovu knjigu zanimljivom", kaže Šejla.

Bekim Sejranović važi za jednog od najtalentovanijih autora koji su se pojavili na tlu nekadašnje Jugoslavije u 21. veku. Preminuo je nakon kraće bolesti u maju 2020. godine a iza sebe je ostavio bogat književni opus. Njegov roman "Nigdje, niotkuda", objavljen, 2009. godine dobio je nagradu „Meša Selimović“ koja se dodeljuje za najbolji roman objavljen na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo