...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Putovanje duša" Majkla Njutna

05.07.2021.

Mlada talentovana harfistkinja Marija Basta koja je učestvovala na mnogobrojnim takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu, trenutno je na master studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Marija nam je za ovu sedmicu preporučila knjigu Majkla Njutna "Putovanje duša".

.

"Ova knjiga koju trenutno čitam pomaže mi da bolje razumem sebe, da pravilno odlučujem kad je reč o mom privatnom i profesionalnom životu. Radi se o relativno uzvišenim stvarima koje mogu da se protumače na pozitivan način. Smatram da bi trebalo svako da je pročita kako bi bolje upoznao sebe", kaže Marija.

Majkl Njutn je lekar, psihoterapeut i naučnik. On je, po sopstvenim rečima, dugo bio "čvrsto na zemlji" ne verujući ni u šta što nauka nije dokazala, ali nije mogao da skloni glavu, kako kaže, pred činjenicama koje su mu se jasno predstavile.

U knjizi "Putovanje duša" dr Majkla Njutna predstavljeni su iskazi dvadeset devetoro ljudi, dati u stanju dubokog hipnotičkog transa u koji ih je uveo, koristeći svoju revolucionarnu tehniku hipnotičke regresije. Dok su se nalazili u stanju nadsvesti, mogli su da dopru do svojih skrivenih, blokiranih sećanja na život duše posle smrti fizičkog tela i opisali su sve do najsitnijih detalja šta se dešava sa dušom posle smrti, kuda ona odlazi i kako izgleda duhovni svet u kojem duše borave.

"Mi smo božanska, ali nesavršena bića koja postoje u dva sveta - materijalnom i duhovnom. Naša sudbina je da prelazimo iz jednog sveta u drugi kroz vreme i prostor, dok učimo kako da ovladamo sobom i razvijamo svoje moći spoznaje", navodi između ostalog Majkl Njutn u svojoj knjizi.

Možda te još zanima:

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Vredi pročitati: "Sloboda" i "Bodi artist"

Profesor filozofije u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj i muzičar u sastavima Professory i OSSA Quartet Aleksandar Turukalo ove nedelje nam…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Poziv za buduće producente

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo