...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Kultura

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

28.04.2024.

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Ponedeljak, 29. april

Samostalna izložba Nikole Pešića pod nazivom "Slike i skulpture" otvara se u Galeriji SULUV. Repetitivnost formalnih elemenata slika i skulptura Nikole Pešića ima dualni karakter koji istovremeno ukazuje na odsustvo svakog referenta ili naracije i prisustvo kodirane nematerijalnosti, odnosno neobjektnosti. Izložba će trajati do 10. maja 2024 godine.  

Utorak, 30. april

Creative Heaven se održava u KC Labu. Creative Heaven je događaj za upoznavanje umetnika i onih koji to nisu. Ako radiš u kreativnoj industriji ili si jednostavno raspoložen za druženje, dođi da se upoznaš i proširiš kontakte sa ljudima sa kojima deliš ista interesovanja. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova.

Sreda, 01. maj

Gorski Smeško proslavlja 7. rođendan. Kao svake godine za Rodjendan, družimo se i djuskamo uz roštiljanje i kvalitetnu muziku. Ne pravimo rezervacije, ukoliko roštiljate treba da nosite sve kao da idete negde drugde u prirodu (žica, ćumur, meso, posude, tanjiri, escajg, salate, hvataljke...) dok se piće kupuje u Gorskom Smešku. Za muzički program zaduženi su: Ivus, Čupa, Jarulja i Patrick Thomas. Početak je u 8 časova, a ulaz besplatan. 

Ekoslavija organizuje Prvomajsko okupljanje na Lehel salašu. Obeležavamo međunarodni praznik rada. Prisećamo se i slavimo radničku borbu. Gradimo zajednicu. Negujemo underground izraz. Promovišemo Ekoslaviju #5. Za muzički program zaduženi su bendovi: Getintherobot, KALO, Enemy Efforts, Otvoreni prelom i Vehemencia. Program počinje u 10 časova, a preporučena donacija je 500 dinara. 

Četvrtak, 02. maj

60. Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Biće to posebno, uskršnje izdanje, kojim ćemo tiho obeležiti taj mali "dijamantski jubilej", ali ne po godinama, već po broju održanih Novosadskih noćnih bazara! Početak je u 18 časova.

Petak, 03. maj

Lutke na koncu nastupaju u Gerili. Lutke na koncu su trio iskusnih beogradskih muzičara sa misijom da pesme kultnih KUD Idijota i dalje održe u životu. Interpretiraju punk himne koje su zauvek obiležile našu muzičku scenu. Karte u pretprodaji su 600 dinara, a na ulazu 800 dinara. Početak je u 22 časa.

Drum'nbass 021 žurka je u KC Labu. Očekujte iskustvo ultimativne fuzije žanrova kao što su jungle, liquid, techstep, kao i DNB remix-i vaših omiljenih numera! Upad je 250 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 04. maj

Bend Kulise ima promociju albuma "Mrlje" u KC Labu. Kulise je srpska muzička grupa iz Jagodine. Grupa je osnovana februara 2017. pod nazivom Bob Rok, a juna 2020. menja zvanično naziv u Kulise. Osnivači su pevač i gitarista David Milošević, gitarista i pevač Dušan Stošić i basista David Stevanović. Promociju će otvoriti mladi novosadski bend Prljava Frekvencija. Ulaz je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 05. maj

Dan za odmor i opuštanje uz Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Muzičko nasleđe dvehiljaditih: temelj savremenog zvuka

U poslednje vreme definitivno prisustvujemo rivavjlu muzike dvehiljaditih, a najbolji dokaz za to je sve veći broj tematskih žurki koje…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. juna

Nekoliko dobrih koncerata očekuje nas sledeće nedelje u Novom Sadu, ali i novo izdanje "Iluzija slobode" u Bečeju i šesti…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. juna

Prve nedelje juna očekuju vas koncerti, žurke, 61. Novosadski noćni bazar, Is This It? festival i mnogi drugi interesantni događaji.

.

Nedeljni vodič od 27. do 2. juna

Poslednje nedelje juna očekuje vas gomila super događaja.

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. maja

Novi Sad ove nedelje nudi interesantan niz događaja, uključujući koncerte, filmske projekcije, promocije, predstave i žurke koje ne smete propustiti.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo