...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

05.05.2024.

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ponedeljak, 06. maj

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište.

Utorak, 07. maj

Don Antonio Trinidad nastupa u CK13. Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav "Trinidad" će promovisati aktuelni studijski album „Lacosta“. Ulaz je 1000 dinara, a početak u 21 čas.

Izložba plakata studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, “Deveti maj, Dan pobede, Dan Evrope, perspektive“ biće otvorena u Fabrici. Izložba predstavlja kritički osvrt pripadnika generacije rođene u XXI veku na događaj koji je obeležio prethodno stoleće. Ona prikazuje tumačenje 9. maja, kao Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dana evropskih integracija, iz ugla mladog čoveka kroz oblast kojom je izabrao da se bavi – oblast grafičkog dizajna. Početak je u 20 časova, a ulaz besplatan.

Sreda, 08. maj

Džem session vas očekuje u KC Labu. Slušamo sve i svašta, a na našem repertoaru se uglavnom nalazi ali nije ograničeno na: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Ulaz je besplatan, a početak je u 20 časova.

Pozorišna predstava „Pege u srcu“ igra se u novoj zgradi SKCNS-a u sklopu Ritma Evrope! Predstava “Pege u srcu”, nastala je po dramskom tekstu Moše Berahe, u režiji Milorada Milinkovića. Glumački par su Anđela Pećinar i Aljoša Đidić. Pored njih u predstavi igraju Ivan Đurić, Nenad Pećinar, Aleksandar Gajin i Miroslav Fabri. Početak je u 20 časova,  a ulaz besplatan.

Četvrtak, 09. maj

Riblja Čorba dolazi u Dom kulture. Nakon muzičkog spektakla koji je Riblja Čorba napravila pre godinu dana u Domu kulture, bilo je pitanje kada će se, na radost velikog broja novosadske publike, ovaj spektakl ponoviti. Ulaznice su 2500 dinara, a početak u 22 časa. 

KillKevin stižu u Lazino Tele. Rock, grunge, hard rock i metal hitovi koji su odsvirani sa stavom i stilom i odličnim vokalom pokrenuće nas da skačemo i da četvrtak provedemo puni pozitivne energije! Ulaz je besplatan, a početak u 22 časa. 

Void Droid, Killo Killo Banda, Šajzerbiterlemon i Zoe Kida nastupaju u Fabrici u sklopu Ritma Evrope! Početak je u 20 časova, a ulaz besplatan.

Petak, 10. maj

Bend Eva Braun dolazi u Gerilu. Ovaj bend je jedan od najvažnijih domaćih sastava pop-rock scene 90-ih, koji preko 30 godina istim žarom i uverenjem isporučuje savršene pop melodije koje štite od opšteg sivila svakodnevnice. Ulaznice u pretprodaji su 1500 dinara, a na ulazu 1800 dinara. Početak je u 22.15.

ELECTROПОП je u Borisovom ateljeu. Beathoven i Sarchy će vam servirati najbolje ПОП i evrovizijske hitove. DJ setovi su bazirani na aktuelnom i retro dance, synth, pop i rnb zvuku. Cena karte se kreće od 380 do 800 dinara. Početak je u 22 časa.

ARTeMotion se održava u Eđšegu. Veče umetnosti je osmišljeno kao skup nastupa mladih umetnika, učenika baletske i muzičke škole, kao i već iskusnijih a takođe mladih umetnika na nivou Novog Sada.
U prvom delu koncerta će učenici baletske škole pokazivati svoje koreografije smišljene pod mentorstvom Staše Kukić na kompozicije koje će izvoditi učenici muzičke škole u klasi Senke Nedeljković. U drugom delu programa će biti premijerno prikazane minijature nešto iskusnijih umetnika. Početak je u 19 časova. 

Srpska Umea Fest 12 se održava u CK13. Nastupiće bendovi Statico (hardcorepunk, Beograd), Noah (pop punk, Beograd), Truexfeeling (edge metal, Sofia), Majak (hardcore, Beograd), Homeconglict (punk, Zagreb) i Polywhy (posthardcore, Novi Sad). Uppad je 600 dinara, a početak u 20 časova. 

Promocija zbirke poezije Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“ se održava u novoj zgradi SKCNS-a. Knjigu je ove godine objavila Izdavačka kuća „Laguna“, a na promociji će govoriti autor Zoran Kostić Cane, rok muzičar, pevač i frontmen grupe Partibrejkers. Knjiga „Ukrštene reči“ njegova je prva zbirka poezije. Početak je u 18 časova, a ulaz besplatan.

JUTRO žurka se održava u KC Labu. Čekaju te domaći hitovi svih žanrova i doba, kao i atmosfera koja je dobro poznata na novosadskoj sceni! Čućeš sve tvoje omiljene pesme domaćih izvođača, od ex yu, popa i roka do repa i trepa. Upad je 250 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 11. maj

Gavrilo and The Gav’s sviraju u Bulevar booksu. Muzika ovog benda je zasnovana na američkom zvuku sa jakim uporištem u roku, popu i bluzu, ali i elementima subžanra singer-songwriter kantautora Gavrila. Jaka sinergija među članovima je jedan od najbitnijih elemenata benda. Ulaz je 600 dinara, a početak u 21.30.

Wolfheart nastupa u Fabrici. Jedan od vodećih melodic death metal bendova novije generacije stiže u Novi Sad. Od nastanka 2013. godine ovaj finski bend privukao je paznju na svoj unikatan pristup kreiranju death metal zvuka i prezentovanju skandinavske mitologije kroz svoje radove. Uz njih kao specijalni gosti i domaćini nastupiće novosadski black metal bend Orb ov God. Ulaznice u pretprodaji su 2500 dinara, a na dan koncerta 3000 dinara. Početak je u 20 časova. 

Noise Gate, Lust 4 Thrust i Aheron sviraju u CK13. Veliki metal spektakl za sve ljubitelje tvrđeg zvuka u izvođenju novosadskih bendova. Noise Gate je novoosnovani groove metal bend iz Novog Sada. Lust 4 Thrust je zvučno i vizuelno žestok bend iz Novog Sada. Stilom su najbliži grunge zvuku, ali sa jačom distorzijom koja daje jedinstveni pečat. Aheron je symphonic metal bend iz Novog Sada koji se sastao 2022. godine u kultnom klubu “Dvorište”. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Love Like Blood - Dark žurka je u Matki. Za fanove 80s & 90s i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske Vs. elektronske muzike, kao i novo Vs. staro! Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Berza vinila, kompakt diksova, kaseta, stripova i knjiga održava se u Fabrici. Na berzi će se naći nova izdanja, stara izdanja i rariteti. Ulaz za posetioce je besplatan. Berza traje od 10 do 15 časova.

20 years of Baseline - Back2Back session je u Borisovom ateljeu. Baseline obeležava 20 godina svog delovanja na novosadskoj klupskoj sceni. Kolektiv koji je nastao kao sinonim za drum&bass muziku u Novom Sadu proširio je svoje delovanje kroz žanrove plesne muzike od disco i funk klasika, reggae, dub i dubstep vibracija, garage, house, electro i techno energije do rave, jungle i breakbeat ritmova. Početak je u 22 časa. 

Mi Plešemo! žurka održava se u Art Clubu. Ovo je žurka Ex Yu najvećih hitova i raznih muzičkih žanrova. Podsećanje na jedno vreme i veliko umetničko stvaralaštvo na celom Jugoslovenskom prostoru. Pevajte i igrajte jer ćemo vam dati repertoar na koji nećete ostati ravnodušni. Biće tu i promuklih glasova ali i polomljenih štiklica! Ulaz je 300 dinara, a početak u 21 čas. 

Nedelja, 12. maj

Rabasta nastupa u CK13. Rabasta je švajcarski hip hop instrumentalni kvartet koji svira repertoar fragmentiranih kompozicija u kolektivno razvijenoj interpretaciji. Dok je muzička estetika hip-hop kulture njihovo polazište, odsustvo vokala i potraga za nestabilnim ali pokretačkim ritmom namerno postavlja Rabastinu muziku na određenu distancu od repa. Štaviše, sviralačka praksa četvorice muzičara je, u velikoj meri, uronjena u improvizaciji i istraživanju čime se njihov zvuk smešta na nedeterminisanu teritoriju. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Public Serpents, Hosenfefer i Wrishlas sviraju u Fabrici. Furiozni ska-kor bend Public Serpents iz Njudžersija nastupiće uz garažni pankrok bend iz Kosovske Mitrovice, Hosenfefer, i mladi novosadski pank bend Wrishlas. Ulaz je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. maja

Zanimljivih događaja ne nedostaje ni ove nedelje u Novom Sadu.

.

Novosadska nedelja ponosa počinje u ponedeljak

Ovogodišnja Nedelja ponosa u Novom Sadu trajaće od 13. do 19. maja i obuhvatiće različite umetničke događaje, diskusije i radionice,…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. maja

Zanimljivih događaja ne nedostaje ni ove nedelje u Novom Sadu.

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo