...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Fotografija od ideje do realizacije

27.07.2020.

Višnja Šešum (Milić) je devojka koja je pre nekoliko godina odlučila da izađe iz velike korporativne mašine i krene putem za koji bi mnogi rekli da je nesiguran. Iako je inženjer po struci, ona je svoj put i ljubav našla u fotografiji koja joj sada predstavlja poziv. Danas se njene fotografije koriste kao zaštitni brend mnogih firmi i možemo reći da se njen rad kotira visoko na tržištu. Ona nam je za ovu nedelju preporučila šta bismo mogli da pročitamo ukoliko nas zanima fotografija.

.

Višnja nam je za čitanje preporučila knjigu Vidoja Mojsilovića "Fotografija od ideje do realizacije".

"Od srca bih preporučila jednu staru knjigu koja je meni i dan danas omiljena i apsolutno se ne bavi digitalnlom fotografijom, već su u pitanju koreni i analogna fotografija. Kada je pročitate, shvatite da je to sve isto, samo je sada u elektronskom obliku. Vrlo je pitka i lepo napisana, kako za početnike tako i za ljude koji su već profesionalni fotografi. U njoj ima svega po malo, od kompozicije, svetla i tehnike", rekla je ona.

Mojsilović je jedan od najplodnijih fotografskih pisaca na srpskom jeziku u drugoj polovini 20. veka. Objavio je na stotine članaka o različitim fotografskim temama i četiri knjige, u više izdanja. Bio nosilac zvanja Kandidat-majstor fotografije Foto-saveza Jugoslavije i međunarodnog fotografskog zvanja Ekselencija FIAP (EFIAP).

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Zapisi iz podzemlja"

Studentkinja sociologije Jelena Andrić ove nedelje nam preporučuje knjigu Dostojevskog "Zapisi iz podzemlja".

.

Vredi pročitati: "Prosjaci u Španiji"

Novosadski novinar Miloš Krstić nam je za ovu nedelju preporučio naučno-fantastični roman američke spisateljice Nensi Kres "Prosjaci u Španiji".

.

Vredi pročitati "Međuprostorje"

Članica Efemera kolekitva i profesor na Fakultetu tehničkih nauka Višnja Žugić preporučila nam je knjigu mladog pisca Dalibora Tomasovića. Knjiga…

.

Vredi pročitati: "Kad padne noć" Harukija Murakamija

Dunja Grubor iz organizacije ovogodišnjeg "Filmskog fronta" nam je preporučila knjigu "Kad padne noć" japanskog pisaca Harukija Murakamija.

.

Vredi pročitati: "Pad", Alber Kami

Emi Trnka (19) je mlada kantautorka iz Sarajeva. Još od malih nogu se bavi muzikom, kroz osnovno, srednjoškolsko i fakultetsko…

.

Vredi pročitati: "Knjiga o Blamu"

Novosadski novinar Petar Alimpijević preporučio nam je "Knjigu o Blamu" legendarnog Aleksandra Tišme.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo