...
ORADIO UŽIVO

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Dolazak"

06.11.2023.

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

"Šon je kompletan autor - crtač i pripovedač. On pripoveda kroz grafičku novelu koja nema reči, niti onaj klasičan način pripovedanja. Novela je objavljena u izdanju Komika, što posebno pohvaljujem. Komiko na naše tržište donosi ekskluzivne stripove koji su na svetskom nivou osvojili nešto izuzetno važno. Mislim da je važno da nam ovakva literatura bude pristupačna, jer možemo da vidimo kakve sve vrste pripovedanja postoje. Ono što mislim da je u ovoj grafičkoj noveli važno, jeste da vidimo kako izgleda izlazak iz sopstvenog i dolazak u jedan potpuno drugi svet. Mislim da je izazovno u ova vremena videti kako to izgleda kada iz vašeg uobičajenog odlazite u nešto što je nepoznato, ali se tamo potpuno pronalazite ili nalazite najboljeg prijatelja. To može biti motiv da uživate u izvanrednom stilu koji je Šon Tan razvio od prve do poslednje korice", ističe Marina.

Šon Tan je australijski umetnik i pisac. Osvojio je Oskara za animirani film "The Lost Thing", koji je rađen po njegovoj grafičkoj noveli. Od ostalih novela tog tipa izdvajaju se "Crveno drvo" i "Dolazak" koji nam je preporučila Marina.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Ispod pokrivača"

Ilustratorka Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana, preporučuje grafičku novelu "Ispod pokrivača" autora Krejga Tompsona.

.

Vredi pročitati: "Zašto se niste ubili"?

Aktivista i borac za ljudska prava Lazar Simić preporučuje knjigu Viktora Frankla "Zašto se niste ubili"? Ovo je, pre svega, knjiga o…

.

Vredi pročitati "Pozitivne vibracije"

Miodrag Mika Petrović je apsolvent pedagogije koji boluje od cerebralne paralize. Prijatelji ga znaju kao jednu od najpozitivnijih osoba. 

.

Vredi pročitati "Summa atheologiae"

Teolog Branko Sekulić za ovu nedelju preporučuje knjigu Borisa Dežulovića "Summa atheologiae", koja govori o pogledu ateiste na verska pitanja.

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo