...
TRENUTNO10:00 - 10:10Pre podne na O radiju

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

19.09.2022.

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje ne lutamo pri izboru knjige za čitanje - preporučila nam je roman "Crna knjiga".

.

Ovaj roman čitaocima nudi viziju srpskog društva u bliskoj budućnosti - države koja se nalazi na granici odumiranja iako je punopravna članice reformisane Evropske unije. Kroz sudbine junaka i pogled na njihovu porodičnu istoriju ispiričan je ciničan omaž Jugoslaviji i uzrocima stanja u kome se sada nalazimo.

"Knjigu je napisao moj prijatelj Luka Tripković a izadala Booka 2019. godine i bila je prilično uspešna. Svima bih preporučila da je pročitaju", kaže Ana.

Iza osnovnih elemenata priče, kroz koju se prepliću visoka korupcija političkih elita, zataškavanja istrage ubistva uz pomoć tabloida i bekstva u svet virtuelne realnosti u pokušaju da se sačuva razum krije se porodičnu istoriju glavne junakinje romana, Sene i dileme koje je svakog dana muče.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega…

.

Drugi deo spektakla Avatar oduševio kritičare

Stigle su prve kritike za film "Avatar: The Way of the Water" i čini se da je Džejms Kameron ponovno…

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo