...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Born to Run"

22.08.2022.

Novosadska novinarka Gorica Nikolin za ovu nedelju preporučuje autobiografiju "Born to Run" poznatog američkog muzičara Brusa Springstina.

.

"Mislim da je ova knjiga odlična ukoliko ste fanovi muzike, ukoliko slušate muziku i, naročito, ukoliko ste upoznati sa radom Brusa Springstina. Zaista na jedan slikovit način opisuje njegov život i neke dogodovštine o kojima možda i ne znamo toliko u javnosti. Ima tu i dosta ličnih stvari, njegovih trenutaka i informacija koje su, sigurna sam, interesantne većini čitalaca", kaže Gorica.

Knjiga "Born to Run" dobila je naslov po istoimenom trećem studijskom albumu i pesmi sa tog izdanja koji su Springstinu doneli svetsku popularnost. Magazin Rolling Stone je tu pesmu stavio na 21. mesto liste top 500 pesama svih vremena. Springstin je do sada izbacio 20 albuma, od kojih je poslednji "Letter to You" iz 2020. godine. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Većina ljudi misli da Japan izgleda kao anime

Isidora Pejakov je sociološkinja iz Novog Sada koja trenutno živi i radi na Malti. Pored sociologije, Isidora je eskpert za japansku…

.

Vredi pročitati: Stevan Pešić "Katmandu"

Stevan Pešić je jedan od naših poslednjih velikih putopisaca, ali manje poznat mladjoj čitalačkoj publici.  Rodjen je 1936. u Kovilju.…

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Nije nemoguće ljude zabaviti naučnim pričama

Popularizacija nauke deluje kao težak posao, jer se treba izboriti sa šumom klik-bejt sajdržaja i teorija zavere. Bojan Džodan već…

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo