...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Kultura / Knjiga

Raznolika ponuda knjiga i sadržaja na Sajmu knjiga

08.03.2023.

Međunarodni sajam knjiga i izložbu umetnosti "Art Expo" možete posetiti na Novosadskom sajmu do ponedeljka 13. marta. Pored glavnog sadržaja, na sajmu vas očekuju i dodatne informacije o obrazovanju u zemlji i inostranstvu, u okviru programa "Putokazi" koji se održava 9. i 10. marta. Ulaz je besplatan, a vrata se svakog dana otvaraju u 10h.

.

Prema najavama organizatora, sajamsku publiku očekuju pogodnosti poput nižih sajamskih cena i poklona koji će uz kupljenu knjigu deliti pojedini izlagači povodom Dana žena. Pored toga, organizovana je i Poklon igra za sve koji se registruju na ulazu. Izvlačenje kupona sa imenom nagrađenih održava se svakog dana, a dobitnike očekuju knjige.

Sajam pruža različite sadržaje za mlade, kao što su muzičko-scenski performans Karlovačke gimnazije, kviz o poznavanju francuske i frankofone književnosti, predstavljanje knjige "Priručnik za solidan život" Olivere Zulović, dobitnice Nagrade Politikinog zabavnika za najbolje delo za decu i omladinu, razgovor o medijskoj pismenosti, prezentacija "Erasmus" programa razmene.

U okviru Sajma knjiga biće organizovan i Sajam obrazovanja "Putokazi", koji okuplja institucije koje predstavljaju više od 500 obrazovnih profila. On daje sveobuhvatnu ponudu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u Srbiji, a upotpunjen je i prisustvom inostranih fakulteta, kao što su Pravni fakultet u Osijeku i Mašinski fakultet Univerztiteta u Ljubljani.

Ljubitelje pisane reči, između ostalog, do kraja sajma očekuju razni gostujući pisci, poput Dejana Stojiljkovića, Jovane Dišić, Miroja Burića i drugih koji će predstavljati svoja dela zainteresovanim posetiocima. Poslednjeg dana organizovaće se i dodela nagrada za najlepšu knjigu ovogodišnjeg sajma "Zaharije Orfelin" u trajanju od 10:30 do 11 časova.

V. J. – M. B.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo