...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Raznolika ponuda knjiga i sadržaja na Sajmu knjiga

08.03.2023.

Međunarodni sajam knjiga i izložbu umetnosti "Art Expo" možete posetiti na Novosadskom sajmu do ponedeljka 13. marta. Pored glavnog sadržaja, na sajmu vas očekuju i dodatne informacije o obrazovanju u zemlji i inostranstvu, u okviru programa "Putokazi" koji se održava 9. i 10. marta. Ulaz je besplatan, a vrata se svakog dana otvaraju u 10h.

.

Prema najavama organizatora, sajamsku publiku očekuju pogodnosti poput nižih sajamskih cena i poklona koji će uz kupljenu knjigu deliti pojedini izlagači povodom Dana žena. Pored toga, organizovana je i Poklon igra za sve koji se registruju na ulazu. Izvlačenje kupona sa imenom nagrađenih održava se svakog dana, a dobitnike očekuju knjige.

Sajam pruža različite sadržaje za mlade, kao što su muzičko-scenski performans Karlovačke gimnazije, kviz o poznavanju francuske i frankofone književnosti, predstavljanje knjige "Priručnik za solidan život" Olivere Zulović, dobitnice Nagrade Politikinog zabavnika za najbolje delo za decu i omladinu, razgovor o medijskoj pismenosti, prezentacija "Erasmus" programa razmene.

U okviru Sajma knjiga biće organizovan i Sajam obrazovanja "Putokazi", koji okuplja institucije koje predstavljaju više od 500 obrazovnih profila. On daje sveobuhvatnu ponudu srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u Srbiji, a upotpunjen je i prisustvom inostranih fakulteta, kao što su Pravni fakultet u Osijeku i Mašinski fakultet Univerztiteta u Ljubljani.

Ljubitelje pisane reči, između ostalog, do kraja sajma očekuju razni gostujući pisci, poput Dejana Stojiljkovića, Jovane Dišić, Miroja Burića i drugih koji će predstavljati svoja dela zainteresovanim posetiocima. Poslednjeg dana organizovaće se i dodela nagrada za najlepšu knjigu ovogodišnjeg sajma "Zaharije Orfelin" u trajanju od 10:30 do 11 časova.

V. J. – M. B.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Poezija će uvek biti potrebna

"Medicina, pravo, biznis, inženjering, sve su to plemenite aktivnosti neophodne za održavanje života. Ali, poezija, lepota, romansa, ljubav, to je…

.

Sajam knjiga u Novom Sadu privukao mlade

Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održan je prošle nedelje i privukao je veliki broj posetilaca koji su imali mogućnost da…

.

Vredi pročitati: "Kopenhaška trilogija"

Urednica Glasa Podrinja Tanja Trifković kao obaveznu literaturu za čitanje preporučuje "Kopenhašku trilogiju", autorke Tove Ditlevsen. 

.

Vredi pročitati "Izuzetno glasno i neverovatno blizu"

Multimedijalni umetnik Vojin Ivkov za ovu nedelju preporučuje knjigu "Izuzetno glasno i neverovatno blizu", autora Džonatana Safrana Fora.

.

Vredi pročitati: "Četiri sporazuma"

Ana Jovanovski je omladinska radnica i aktivistkinja. Sa mladima radi u oblastima kulture, slobodnog vremena i medija. Preporučuje knjigu "Četiri…

.

Sajam knjiga u Novom Sadu privukao mlade

Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održan je prošle nedelje i privukao je veliki broj posetilaca koji su imali mogućnost da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo