...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Više od 30 filmova na otvorenom na Novom naselju

09.09.2021.

Sedmo izdanje festivala "21114 Film fest" počinje večeras i traje do 12. septembra na nekoliko lokacija na otvorenom na Novom naselju. 

.

Festival će pored posetiocima dobro poznate lokacije, livade u ulici Bate Brkića 34 (lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje), ove godine imati programe i na još dve zelene površine u ovom delu grada: u parku "Među brezama" (Bate Brkića 24 sa dvorišne strane - parking u Ulici Braće Dronjak između brojeva 13 i 15), kao i na livadi prekoputa Gerontološkog centra, odnosno bioskop "Kod Ike i Tibora", koji je premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju festivala. Novosađani će tako moći, na tri lokacije, da uživaju kako u najnovijim naslovima autora iz regiona, tako i u takmičarskoj selekciji kratkog metra "Zlatni Čep”, ali i po prvi put u internacionalnoj selekciji!

Pored uživanja u najnovijm filmskim ostvarenjima, publika će imati i vrlo težak zadatak: da odabere najbolji film iz selekcije kratkometražnih filmova "Zlatni čep". Za ovu, sada već tradicionalnu nagradu putem konkursa Novog kulturnog naselja, prijavilo se destine filmova iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Filmovi iz ove selekcije biće prikazani večeras (9. septembra), na otvaranju festivala, dok će "Zlatni čep" (autorski rad akademskog vajara Dejana Jankova), u nedelju biti dodeljen autoru čiji film osvoji najviše simpatija publike. Oni koji ove filmove ne stignu da pogledaju u četvrtak, imaće priliku da, nakon proglašenja pobednika, to učine u bioskopu postavljenom u parku "Među brezama". 

Bioskop "Kod Ike i Tibora" donosi novinu u ovogodišnji program festivala: internacionalnu selekciju. Putem konkursa na filmskoj platformi FilmFreeway, na adresu NKN stiglo je više od hiljadu prijava iz čitavog sveta, a selektorski tim odabrao je 15 naslova filmskih ostvarenja u kratkometražnoj formi. Gledaocima će, na ovoj lokaciji, u petak od 19:30 biti prikazani radovi autora iz Brazila, Francuske, Ukrajine, Grčke, Rusije, dok će u subotu, doajeni novosadskog umetničkog života Ilija Ika Bašić i Tibor Vajda uz razgovor sa publikom i filmove "Otkud ovde muzej?" i "Blago zavičajnog muzeja Čerevića" predstaviti kultrurološki profil zavičajnog muzeja u Čereviću kroz četiri dekade postojanja.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program i satnica sedmog "21114 Film festa" dostupni su na Facebook i Instagram stranici Novog kulturnog naselja.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo