...
TRENUTNO15:20 - 15:30Tehnologija

Kultura / Film

Privodi se kraju snimanje filma o Encu Ferariju

01.11.2022.

Na Pjaca Vitorija u centru Breše, započelo je završno snimanje biografskog filma Majkla Mana "Ferari", koji će ispričati život Enca Ferarija, vlasnika te automobilske kuće.

.

Foto: Pixabay

Adam Drajver ponovo glumi jednog velikog Italijana, nakon što je bio Mauricio Guči u filmu Kuća Gučijevih u kome mu je partnerka bila Lejdi Gaga. Radnja filma prati bivšeg vozača trkačkih automobila, Enca Ferarija, čija je kompanija, koju su on i supruga Laure stvorili ni iz čega deset godina ranije, zapala u probleme. Njihov turbulentni brak se suočava sa tragičnim gubitkom sina i pokušajima da prihvate drugog koji je rođen tokom rata, a u filmu ima 12 godina.

Ferari odlučuje da povrati gubitak i sve nade ulaže na čuvenu trku Hiljadu milja (Mille miglia). Jedna četvrtina filma će biti posvećena čuvenoj trci iz 1957. na kojoj je pobedio Pjero Tarufi, koga su zbog bele kose zvali Srebrna Lisica, vozeći "ferari 315". No, ta trka ostaje zapamćena i po tragičnom incidentu koji je izazvao "ferari 335S" koga je vozio De Portago.

Do nesreće je došlo zbog pucanja gume i automobil je uleteo u publiku. Poginuli su vozač i suvozač i devetoro gledalaca, među kojima i četvoro dece. Posle ovog incidenta, trka Hiljadu milja je bila zabranjena i njome je okončana jedna epoha. Radnja filma se dešava kada Enco Ferari ima 59 godina, dok je Adam Drajver mlađi skoro dvadeset godina, pa je njegova transformacija fantastična.

U holivudskoj produkciji učestvuje i veliki broj poznatih glumaca, poput Patrika Dempsija koji glumi vozača Pjera Tarufija, zatim Adam Drajver koji glumi Enca Ferarija, Penelope Kruz u ulozi Laure Ferari, Kristijan Bejl i Šajlin Vudli koja glumi Linu Lardi. Film koji će izaći u bioskope 2023. godine, a snimljen je po knjizi Broka Jet, "Enco Ferari - čovek i mašina".

(Tanjug)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija
  • 15:30 Gost O radija
  • 15:40 Prava stvar

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo