...
TRENUTNO14:00 - 15:1090 u 60

Kultura / Film

Najgledanije u bioskopima: "Toma", "Južni vetar", pa tek onda "Spajdermen"

29.06.2022.

Prošla, 2021. godina je, uprkos svemu, bila jedna od najuspešnijih za srpski film. Ostvarenja "Toma" i "Južni vetar 2" bila su gledanija od američkih blokbastera poput "Spajdermena", "Gučijevih" ili poslednjeg naslova iz serijala o Bondu.

.

Foto: Pixabay

Ukupan broj bioskopskih gledalaca u 2021. (3.355.838) je za 112,46 odsto veći u odnosu na 2020, a izveštaji sa bioskopskih blagajni pokazuju da je prošla godina bila jedna od najuspešnijih u 21. veku. Udeo srpskih filmova u gledanosti tokom prošle godine je čak 38,18 odsto, navodi se na sajtu Filmskog centra Srbije.

Gotovo rekordnoj gledanosti doprineli su uspesi biografske drame "Toma" u režiji Dragana Bjelogrlića, koju je videlo 675.319 gledalaca i drugog dela akcionog trilera "Južni vetar: Ubrzanje" u režiji Miloša Avramovića, kojeg je videlo 397.268 gledalaca. Upravo ova dva filma su i na prva dva mesta na listi najgledanijih bioskopskih ostvarenja u 2021.

Iza njih se na listi nalazi najveći prošlogodišnji svetski hit - akcioni spektakl "Spajdermen: Put bez povratka", koji je videlo 108.737 gledalaca, zbog čega je zauzeo treće mesto na listi najgledanijih. Drugi holivudski blokbasteri, kao što su poslednji film iz serijala o Džejmsu Bondu "Nije vreme za umiranje" ili "Gučijevi", imali su manje gledalaca.

Najgledaniji strani film u domaćim bioskopima

Među deset najgledanijih su još dva domaća filma: "Nečista krv - Greh predaka" u režiji Milutina Petrovića (74.445 gledalaca, sedmo mesto) i triler "Jedini izlaz" Darka Nikolića (70.198 gledalaca, deseto mesto).

(Nova.rs)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Objavljen prvi trejler za novog "Džona Vika"

Prvi zvanični trejler četvrtog dela franšize o Džonu Viku predstavljen je na San Dijego Komik Konu.

.

Halloween Ends: Najstrašnije za kraj

Objavljen je novi trejler za treći i poslednji film u modernoj trilogiji Halloween – "Halloween Ends".

.

Zašto "Malce" u bioskopima ne možete gledati u odelu?

Bioskopi zabranjuju tinejdžerima da nose odela na projekcijama filma "Malci 2: Gruov početak", nakon što je trend #gentleminions, prema tvrdnjama…

.

Objavljen prvi trejler za film "Igra mačke i miša"

Searchlight Pictures donosi misteriju sa elementima komedije za kraj vrelog leta – najnoviji film "Igra mačke i miša" (See How…

.

Tor: Ljubav i grom - film o najduhovitijem bogu među bogovima

Uzbudljiva avantura "Tor: Ljubav i grom" reditelja Taike Vaititija dolazi u domaće bioskope 7. jula.

.

Vudi Alen snima novi film, verovatno i poslednji

Reditelj Vudi Alen najavio je da će ove jeseni snimiti novi film u Parizu, što to mogao da bude njegov…

  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 90 u 60
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:30 Tehnologija

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo