...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Kultura / Film

Koji su najgledaniji filmovi u domaćim bioskopima?

01.06.2022.

Čak 39 procenata bioskopske publike u Srbiji gledalo je domaće filmove, što našu zemlju čini drugom u Evropi, posle Francuske, koja neguje u toj meri domaću filmsku industriju, izjavio je direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić na predstavljanju aktivnosti te ustanove.

.

Tri najgledanija domaća filma iz prošle godine su "Toma" Dragana Bjelogrlića, "Nečista krv - Greh predaka" Milutina Petrovića i "Južni vetar 2: Ubrzanje" Miloša Avramovića, koji će biti prikazani i na predstojećoj "Noći srpskog filma".

Pored njih, među onima koji su privukli najviše posetilaca u bioskope, su "Jedini izlaz" Darka Nikolića, "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, "Vikend sa ćaletom" Miroslava Momčilovića, "Nebesa" Srđana Dragojevića, "Lihvar" Nemanje Ćeranića, "Živ čovek" Olega Novkovića i "Kelti" Milice Tomović.

Od 3.239.122 bioskopskih gledalaca u 2021. godini, 52 procenta gledalo je američke filmove, šest posto evropska ostvarenja, a svega tri procenta je gledalo filmove ostalih zemalja.

(Tanjug)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Napravi svoj bioskop

"21114 Film fest" biće održan na Novom naselju od 31. avgusta do 3. septembra na nekoliko lokacija na otvorenom. Osim…

.

Stiže novi film o detektivu Herkulu Poarou

Studio 20th Century Fox je objavio trejler za nadolazeći triler "A Haunting in Venice", filmsku adaptaciju romana "Hallowe’en Party", spisateljice…

.

Barbi ili Openhajmer: Ko će više zaraditi?

Ovih dana se najviše priča o filmovima o Barbi i Openhajmeru, koji u bioskope dolaze istog dana, a sada se…

.

Mendes odbio da režira novog Bonda

Režiser filmova "Skajfol" i "Spektra" Sem Mendes neće raditi na novom delu avantura Džejmsa Bonda. Mendes je priznao da je…

.

"Tvorac" Gareta Edvardsa stiže u bioskope

Nakon filmova "Čudovišta", "Godzila" i "Odmetnik-1" reditelj i scenarista Garet Edvards snimio je novi naučnofantastični film, "Tvorac" (The Creator), koji…

.

"Nemoguća misija" puni bioskope

Sedmi deo franšize "Nemoguća misija" uspeo je da zaradi 235 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja u bioskopima širom sveta.

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo