...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Dubiozin "Film za djecu i odrasle"

08.02.2018.

Bend Dubioza Kolektiv predstavio je svoj prvi dokumentarni film nazvan "Film za djecu i odrasle". Pored dokumentarnih snimaka o radu na novom albumu, film donosi i biografske arhivske snimke članova Dubioze, iz kojih publika može da sazna kako je sam bend nastao, kako su se članovi sadašnje postave spojili i kako su im se putevi preplitali i pre službenog nastanka Dubioza Kolektiva.

.

Screenshot iz filma "Pjesmice za djecu i odrasle"

Film "Pjesmice za djecu i odrasle" se ne bavi samim postankom benda, već pre svega priča priču o stvaranju poslednjeg albuma, o tome kako je došlo do saradnje s gostima na albumu, do podrške SKSK-u iz Slovenije i o još puno zanimljivih situacija.

"Film je jednim delom direktno vezan za nastajanje i snimanje novog albuma koji se zove 'Pjesmice za djecu i odrasle', pa je nekako bilo logično da se film zove 'Film za djecu i odrasle'. Za sve one koji su mlađi od 12 godina, želimo reći da film ne spada pod 'roditeljsku pažnju', tako da ga mogu slobodno gledati. I po dva, tri puta ako hoće", kažu članovi Dubioze.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i reditelj  koji je radio na filmovima "10 minuta" i "Belvedere" Ahmeda Imamovića, "Sevdah za Karima" Jasmina Durakovića, kao i na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

dubioza film2

Ideja za film je nastala slučajno, namera je bila da se snimi video o Deaf Bendu Dlan iz Zagreba i Jovi Jerkoviću iz Gradiške, koji su delom bili inspiracija Dubiozi za album "Pjesmice za djecu i odrasle".

Kada je snimljeni materijal video njihov prijatelj i reditelj Mujkić, zaključio je da zapravo od toga treba napraviti dokumentarni film i tako je nastao "Film za djecu i odrasle".

Pored priče o nastanku benda i stvaranju poslednjeg albuma, ideja filma bila je da se pokaže kako Dubioza Kolektiv funkcioniše, kao i da je kompletan sistem njihovog rada baziran na principu uradi sam.

U nastavku pogledajte prvi Dubiozin dokumentarac:

Možda te još zanima:

.

Dve decenije Dubioza kolektiva: Naše "dijagnoze" su sada puno teže

Zvezde treće večeri Arsenal festa definitivno su bili momci iz benda Dubioza kolektiv. Publika je uživala u energičnom nastupu, a…

.

Plivanje u moru dobre energije

Treće veče ovogodišnjeg Arsenal festa proteklo je u znaku rođendanskog koncerta Dubioze kolektiv ali i brojnih interesantnih nastupa na Garden…

.

Razvaljivanje za Instagram generaciju

Pregled druge večeri Arsenal festa 11 biće jedan pravi atmosferski izveštaj. Ali, ne onaj koji govori o vremenskim uslovima, već…

.

Vedran Dubioza Kolektiv: Mladima ne trebaju saveti

Jedan od najpopularnijih bendova regiona Dubioza Kolektiv pre par dana izdao je novi album pod nazivom "Pjesmice za djecu i…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo