...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Kultura

D Zoo: Ironija je odlika urbanog

26.07.2015.

Oradio je bio sveprisutan na Summer3p festivalu i iako nismo prenosili žive nastupe sa Camp Live bine, vreme u programu posvetili smo bendovima koji na njoj nastupaju. Posebno zato što su u pitanju mladi, demo bendovi, koji su tek na početku svoje karijere, a ove godine su prvi put dobili priliku da učestvuju na ovom palićkom festivalu.

 

.

Razgovarali smo sa mladim subotičkim bendom D Zoo, odnosno sa članovima Andrejem i Filipom. Filip je rekao da je bend oduševljeno podržao ideju live svirke na elektronskom festivalu, jer je to prilika da se predstave široj publici. 

"Ne slušam toliko elektronsku muziku i festival me nije u tom smislu privlačio. Međutim kada su nas ove godine kontaktirali iz organizacije i ispričali svoje planove za novi live stage, odmah smo podržali tu ideju i bili super uzbuđeni što ćemo moći da se predstavimo široj publici", kazao je on.

D Zoo je pobedio na Zaječarskoj gitarijadi i od tada su osvajali još mnoštvo muzičkih nagrada. Očigledno je da ovaj bend radi nešto kako treba, pa smo Andreja pitali za taj čuveni recept za uspeh.

"Recept? Pa, biti dobar!", u šali je rekao Andrej i objasnio da je najvažnije od svega uložiti veliki trud i rad u ono što radiš. "Nema tu mnogo filozofije, radiš, trudiš se i voliš to što radiš. Mi smo prijatelji svi u bendu i tako je on i nastao, iz prijateljstva. Kada dobiješ dobre reakcije od publike na svirkama, onda ti to daje novi podstrek za novo stvaralaštvo i napredak", kazao je on.

Bend se u tekstovima oslanja na ironiju i na šaljiv način iskazuje svoje stavove o društvenim pojavama. Kako kažu, ironija je odlika nečeg urbanog i modernog. "Nama, kao bendu koji svira kombinaciju rep i metal žanra, odnosno Nu metal, takvi tekstovi su sastavni deo. U suštini nama trenutno leži da radimo na taj način, i tako i komuniciramo sa publikom", dodali su momci.

U saradnji sa gitarijadom uskoro će izaći i ceo album ovog mladog benda. "Čekamo još samo taj izdavački deo da se završi. To je u saradnji sa gitarijadom kao deo naše prošlogodišnje nagrade. Snimali smo u studiju Blaze u Beogradu, album ima osam pesama i jedva čekamo dal judi čuju sve to, a do tada na našem YouTube kanalu ima tri singla", dodali su momci iz D Zoo. 

M.L.

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača stižu na Summer3p

Organizatori šesnaestog Summer3p festivala, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavili su sjajan…

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo