...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

20.07.2023.

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice i Palića. Kao i proteklih 20 godina, organizatori obećavaju dobar provod uz kvalitetnu elektronsku muziku ali i brojne zanimljive radionice.

.

Muzički deo Summer3P festivala ove godine donosi interesantnu kombinaciju subotičkih di džejeva ali i regionalnih zvezda. Organizatori su ostali verni zvuku koji je ovaj festival negovao u protekle dve decenije, bez komercijale koja je zavladala elektronskom scenom u poslednje vreme, kaže jedan od organizatora, Oliver Tomić.

"Ceo program će krunisati dve dame- Lea Dobričić i Insolate iz Hrvatske. Ona je radila u Subotici pre 10 i 20 godina kao Miss Sunshine u First Clubu, koji je bio zborno mesto svih subotičkih klabera. Uz njih, biće tu i No Name Left, back to back duo iz Mađarske koji je trenutno u usponu i imaju izuzetne dropove i setove. Naravno, tu je i Miloš Vujović iz Beograda koji će biti još jedan predatavnik srpskog elektronskog zvuka", objašnjava Oliver.

Lokalnu scenu će ove godine predstavljati Denni i Victoria uz podršku stare garde subotičkog klabinga koju čine Ascaloon i Adamov. Posetioce ove godine očekuju i brojne novine, pa će tako festival otvoriti di džejevi koji muziku vrte direktno sa vinila.

"U petak i subotu posle podne, od 17h, pored radionica imaćemo muzički program kroz predstavljanje DJ-eva na gramofonima, iz udruženja 'Hardwired' iz Subotice. Uveče, za vreme muzičkog programa, posetioci će imati mogućnost da išaraju majicu sprejevima i kupe po nabavnoj ceni. Tu će biti i udruženje 'Šablon' sa svojim 'pop storom' gde će moći da se kupi neka grafika i da se nešto nacrta", priča Tomić.

summmer3p2022 jpg

Tradicionalno, dnevni deo programa Summer3P festivala rezervisan je za edukativne radionice i predstavljanje lokalnih umetnika. Festival se od prošle godine nalazi na novoj lokaciji, koja omogućava više prostora za realizaciju različitih programa.

"Ljudi su emotivno vezani za lokacije na kojima smo bili ranije - za Palić, za termalne bazene... Kasarna je pravi klaberski industrial prostor. Prošle godine je u novom prostoru bio prioritet gde ćemo smestiti stajdževe, logistiku, ulaz. Sada smo to savladali i malo smo dali akcenat na dnevnom programu koji će biti sadržajan i namenjen svim generacijama", poručuje Oliver.
 summmer3p2022joga jpg

Posetioci će moći da se oprobaju u društvenim igrama, zajedno sa članovima subotičkog kluba "Kraken", učestvuju u body painitng radionicama ili da se razdrmaju uz fitnes. Tokom sva tri dana festivala, urbane skulpture predstaviće Arpad Slančik, a svoje radove izložiće i akademska umetnica Ivana Čonkić (Ivi Kivi Art) zajedno sa "Summer3p heritage" radovima nastalim na likovnim radionicama tokom 20 godina festivala.

Ceo razgovor sa Oliverom poslušajte u plejeru:

M. L.

Foto: Facebook / Summer3P

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kantautorska muzika je neprocenjiva

Marko Babović se muzikom bavi od detinjstva, a autorskim radom od 2014. godine, kada je počeo da piše svoje pesme.…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

No Borders Orchestra: Više od klasične muzike

U novosadskoj Sinagogi će 17. septembra nastupiti No Borders Orchestra, ansambl koji čine profesionalni muzičari iz svih delova bivše Jugoslavije. Nakon uspešnih…

.

Da domaći pop ponovo bude mejnstrim

Mladi Novosađanin Filip Baloš dokaz je da komercijalniji zvuk u Srbiji ne mora nužno da predstavlja jeftinu zabavu za široke…

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. septembra

Čak tri zanimljiva festivala se ove nedelje održavaju u Novom Sadu - drugi Festival pomirenja, sedmo izdanje Novosadskog festivala knjige,…

.

Ivan Jegdić: Povratak na scenu

Ivan Jegdić je beogradski kantautor koji je svoju karijeru započeo kao ulični svirač, a sada iza njega stoje brojni nastupi…

  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo