...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

20.07.2022.

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg vikenda, donosi odličan muzički program koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje elektronske muzike ali i puno zanimljivih radionica.

.

Oliver Tomić iz organizacije festivala kaže da su svi koji su uključeni u organizaciju emotivni i ponosni na istoriju festivala.

„To su dve decenije entuzijazma, dobre enegrije i prijateljstva. Niko nije mislio da će to potrajati 20 godina. Kako i dolikuje, potrudili smo se da taj program, i muzički i dnevni, bude kao nikada do sada“, kaže Tomić.

Tokom vikenda u Subotici će nastupiti jedna od najtraženijih dama u svetu DJ-a Nakadi, koja je poreklom sa Tajlanda, duo iz Mančestera OC & Verde, zatim Khainz iz Švajcarske. Tu su i regionalni di džejevi Siniša Tamamović iz BIH i Marko Feliner iz Hrvatske.

Festival je tokom dve decenije pružao podršku lokalnoj sceni i ovoga puta će pred publikom nastupiti legende subotičke di džej scene. Svoje B2B setove će imati Nataša i Timika, Kibz i Dfndr koji ne rade godinama a publika ih se seća po nastupima u Lifki, nastupiće i Chrono i Ascaloon. Solo setove će imati Gustav Jr i Neomodern.

2020. godine festival se održao u online okruženju

Sastavni deo festivala su i ove godine dnevne radionice namenjene najširoj publici, podseća Oliver Tomić.

„Dnevni program se sastoji od najposećenijih i najznačajnijih radionica koje smo imali tokom ovih 20 godina. Ljudi će moći da se uključe i sami sebi prave majice, slikaju, učestvuju u strip art radionici, razgovaraju o klimatskim promenama... Sa nama će biti i organizacija Planet Kind koja se bavi tom temom i koja će prezentovati non-plastic proizvode. Biće organizovan i sportski dan, a sa nama će biti i predstavnici UNICEF-a“, kaže Tomić.

Oradio na Summer3P-u 2018. godine

Festival se ove godine održava na novoj lokaciji. Ovoga puta se sa Palića „Sumeer3P“ seli na lokaciju bivšeg vojnog kompleksa „Petar Drapšin“, na Segedinskom putu između Subotice i Palića.

„To je jedna ekstravagantna lokacija. Išao sam na rejvove još devedesetih i najbolji su bili na improvizovanim lokacijama, poput hangara starog aerodroma, Košutnjaka, pećina na Tašmajdanu, a ovo je baš takav prostor. Festival će se desiti na prostoru između hangara za tenkove, sa jedne strane, i 88 jelki posađenih za druga Tita, sa druge strane“, priča naš sagovornik.

Kompletan dnevni program, kao i program u nedelju su besplatni. Ulaznice se naplaćuju samo za muzički program u petak i subotu uveče. Summer3P je tokom godina dobio niz priznanja, a 2012. godine engleski list The Guardian ga je svrstao među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Babel jazz" upoznaje novosadsku publiku sa mađarskim džezom

Novosadski Dom kulture ove godine postao je mesto okupljanja ljubitelja džez muzike i srodnih žanrova. Cela priča krenula je u…

.

Nastavlja se serija koncerata "Babel Jazz"

Ove nedelje se novosadskom u Domu kulture nastupom benda Hendrix Project nastavlja serija koncerta "Babel Jazz Novi Sad" u okviru…

.

Northern Revival proslavlja jubilej koncertom u Fabrici

Novosadski stoner rok bend Northern Revival će koncertom u SKC Fabrici 3. juna proslaviti deset godina rada. Iako je sastav…

.

Snima se biografski film o Bobu Dilanu

Ovog leta kreće se sa snimanjem biografskog filma o Bobu Dilanu pod nazivom "Complete Unknown".

.

Festival javne istorije: Kako su se preplitale pop-kultura i politika?

Beogradski Centar za primenjenu istoriju po drugi put organizuje Festival javne istorije, koji je zamišljen kao prostor za kritičko promišljanje…

.

Nezamisliva energija na bini

Kultni novosadski pank bend Pekinška patka u podmlađenom sastavu započeo je u koncertom u zemunskom klubu Fest turneju po Srbiji. Pored…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo