...
TRENUTNO19:00 - 19:10Popodne na O radiju

Društvo

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

09.10.2023.

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived on Butterfly Hill" čileansko američke autorke Maržori Agosin. 

.

Foto: Goodreads.com

Mihajlo kaže da, iako knjiga nije prevedena na srpski jezik, svakome ko može čitati na engleskom ili španskom jeziku, ona može doneti mnogo toga.

"Knjiga se bavi jednom mladom osobom koja proživljava dosta toga kao rezultat ratnog stanja u zajednici gde su umetnici oni koji protestuju. Bilo koja vrsta bunta je nepoželjna, a knjiga takođe ima motive egzila,  migracija, povratka i praštanja naravno", kaže Mihajlo. 

Glavni junakinja Celest živi mirno među prijateljima i komšijama i porodicom u idiličnom gradu Valparaisu u Čileu - sve dok jednog dana nisu uočeni ratni brodovi u luci i školski drugovi ne počnu da nestaju sa nastave bez reči. Celest ne zna baš šta se dešava, ali jedno je jasno: niko nije bezbedan.

Mardžori Agosin je autorka i "Mape sećanja", a dobitnica je nagrade Pura Belpre. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Ispod pokrivača"

Ilustratorka Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana, preporučuje grafičku novelu "Ispod pokrivača" autora Krejga Tompsona.

.

Vredi pročitati: "Zašto se niste ubili"?

Aktivista i borac za ljudska prava Lazar Simić preporučuje knjigu Viktora Frankla "Zašto se niste ubili"? Ovo je, pre svega, knjiga o…

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Vredi pročitati "Pozitivne vibracije"

Miodrag Mika Petrović je apsolvent pedagogije koji boluje od cerebralne paralize. Prijatelji ga znaju kao jednu od najpozitivnijih osoba. 

.

Vredi pročitati "Summa atheologiae"

Teolog Branko Sekulić za ovu nedelju preporučuje knjigu Borisa Dežulovića "Summa atheologiae", koja govori o pogledu ateiste na verska pitanja.

.

U Beogradu i Novom Sadu počinje smotra dokumentarnog filma DokZima

Smotra dokumentarnog filma DokZima bića održana od 6. do 28. decembra u Beogradu i Novom Sadu. U pitanju je novi projekat…

  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo