...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

U Vrbasu oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki

07.05.2019.

Proteklog vikenda u Vrbasu je oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki, u okviru humanitarnog događaja nazvanog "Chefs for life – Kuvari velikog srca". Meštani Vrbasa i okolnih mesta imali su priliku da probaju palačinke koje je pripremilo više od stotinu kuvara iz Srbije, ali i iz inostranstva.

.

Manifestaciju "Kuvari velikog srca" pokrenulo je humanitarno udruženje Multiart iz Vrbasa, među kojima su i glavni kuvari Daniel Mikšić i Ljubica Komlenić. Oni su okupili veliki broj kuvara kako bi oborili Ginisov rekord i pružili podršku deci sa poteškoćama u razvoju. Na platou ispred Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" okupio se veliki broj dece iz Vrbasa i okolnih mesta, za koje je bio spremljen edukativni i zabavni program.

Glavni kuvar i organizator Daniel Mikšić kaže da je svrha ovog događaja bila humanitarna i da je namera organizatora bila da obore Ginisov rekord u pečenju palačinki, u vremenskom periodu od osam sati. Prema njegovim rečima, ni jednog trenutka se obaranje rekorda nije dovodilo u pitanje.

"Ispekli smo tačno 15.584 palačinke. Oborili smo rekord za nekih 1.300 -1.400 komada", kaže Daniel.

Sve palačinke koje nisu tog dana pojedene bile su donirane školama, vrtićima, gerontološkom centru i narodnoj kuhinji koja se priprema u saradnji sa Centrom za fizičku kulturu "Drago Jovović".

daniel miksic jpg

Daniel Mikšić

Podrška je organizatorima stigla i od kuvara iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rusije, Hrvatske i Slovenije, a pridružila im se i organizacija "Chefs for life" iz Italije. Među kuvarima su bili i učenici iz srednje škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada i srednje škole "4. juli" iz Vrbasa, a pomagala su im i deca sa posebnim potrebama.

Tokom događaja, posetiocima su deljene besplatne palačinke, a uprkos lošem vremenu, ljudi su bili zadovoljni.

"Šteta što je bilo ružno vreme, pa nije bilo toliko ljudi. Mislim da je trebalo malo više da se organizuje autobuskih linija, sa sela da više dece dodje", rekla nam je jedna od prisutnih na događaju.

Prethodni rekord u pečenju palačinki iznosio je 14.186 komada i postavljen je prošle godine u Sarajevu. Ceo događaj je snimljen i biće poslat komisiji za Ginisove rekorde, na proveru. 

Prilog o obaranju Ginisovog rekorda u pečenju palačinki preslušajte u emisiji Pokretač

D. Kovačević 

Možda te još zanima:

.

Studentski recepti i saveti

Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu,…

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

.

Lupkanje, trupkanje i pevanje telom

Novosađani Ana Vrbaški i Marko Dinjaški bave se specifičnim muzičko scenskim izražajem, a nastupaju pod zajedničkim nazivom Alice in WonderBand.…

.

Konkursi za mlade pesnike i slikare

Festival poezije mladih i Paleta mladih u Vrbasu raspisali su konkurse za mlade pesnike i slikare iz Srbije i regiona.…

.

Konkurs za pisce i slikare na Festivalu poezije mladih

"Festival poezije mladih" je objavio dva konkursa – za mlade pisce i mlade slikare. Taj fesitval je jedan od najstarijih…

.

Muzika poludelih: 20 godina realnog optimizma

Još jedna godina ostala je do velikog jubileja za bend Muzika poludelih iz Vrbasa. Sledeće godine oni će proslaviti 20…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo