...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Stipendije za letnje škole nemačkog jezika

30.01.2017.

Studenti iz Srbije i zemalja sa Balkana mogu da apliciraju za stipendije za letnje škole nemačkog na univerzitetima na jugu Nemačke. Za te škole potrebno je najmanje znanje nemačkog na nivou A2. Stipendije pokrivaju troškove kursa, smeštaja i hrane na nekom od bavarskih univerziteta.

.

Bavarska je poznata i po zamcima, a ovaj je i na Diznijevoj špici za crtane filmove - Neuschwanstein

Teme kurseva su različite, pa možete da idete na intenzivan kurs nemačkog jezika, ali i da učite o omladini u Nemačkoj, njihovoj literaturi ili da se spremate za neki od internacionalno priznatih testova nemačkog jezika.

Kako biste se prijavili za ove stipendije, treba da ste student i da ste završili makar prvu godinu bečelor studija. Studenti master studija mogu da se prijave i tokom prve godine studiranja, ali uz prijavu treba da prilože ocene sa prethodnog nivoa studija.

Treba da popunite online aplikaciju koju ćete naći ovde, napišete motivaciono pismo i priložite CV sa fotografijom, prikaz ocena sa fakulteta, fotokopiju pasoša, dokaz o znanju nemačkog i, ukoliko ste negde volontirali ili radili praksu, dokaz o tome.

Kursevi počinju sredinom jula i traju do sredine septembra, a vi možete da birate termin koji vam odgovara. Rok za konkurisanje za stipendiju je 20. mart, a više informacija o ovim stipendijama možete da nađete ovde!

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Strani jezici se lakše uče uz filmove i muziku

Po poznavanju stranih jezika naša zemlja je na nivou Evropske unije. Engleski je svakako jezik broj jedan, ali u poslednje…

.

Prvo učenje jezika, pa posao u Nemačkoj

Veliki broj mladih lekara i zdravstvenih radnika šansu da radi i zaradi, privremeno ili trajno, vidi u odlasku u Nemačku.…

.

Strip prvo stigao u Vojvodinu pa u Srbiju

Istraživački poduhvat pronalaska nemačkih stripova u Vojvodini između dva svetska rata predstavljen je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na zidovima…

.

Besplatni časovi stranih jezika

   Besplatni časovi jezika - engleski, nemački, italijanski, mađarski i srpski za strance!

.

Prijavite se za radnu akciju pošumljavanja Pešterske visoravni

Međunarodna radna akcija pošumljavanja Pešterske visoravni biće održana od 18. do 25. avgusta 2024. godine na Pešterskoj visoravni, nadomak Sjenice.

.

Unapredi svoje veštine u omladinskom klubu Američkog kutka

Omladinski klub Američkog kutka poziva mlade između 16 i 21 godinu da postanu njegovi članovi i da unaprede engleski jezik…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo