...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Mala menza od velike slađa

02.02.2017.

Oko 100 studenata protestovalo je u četvrtak ispred Male menze, koja je dve nedelje bila zatvorena. Saopštenje koje je povodom zatvaranja bilo okačeno na vrata restorana studentima je zvučalo kao da će menza biti zatvorena zauvek. Zbog toga se okupili, kako bi pokazali da bez još jedne menze studenti na Univerzitetu u Novom Sadu neće moći da funkcionišu.

.

Prethodne godine zatvorena je menza kod Dunavskog parka, zbog manjka radnika usled zabrane zapošljavanja. Studenti koji su se tamo hranili morali su da dolaze u menze u kampusu Univerziteta, a tokom protekle dve nedelje radila je samo Velika menza.

Iako u ovom periodu nije velika gužva u menzama, zbog ispitnih rokova, studenti dobro znaju kako je to čekati u ogromnom redu, rekli su na protestu. Gužve neće ni biti, zato što je upravo na dan protesta Mala menza otvorena.

obavestenje menza radi jpg

"Ne treba nam parking, samo naša Mala menza. Ne treba nam Studentski kulturni centar na račun Male menze. Hoćemo da klopamo", uzvikivali su studenti na protestu.

Posebno su se osvrnuli na urbanistički plan prema kom će Mala menza biti srušena, a na njenom mestu izgrađen Studentski kulturni centar. Studentima su iz Studentskog centra, koji je zadužen za ishranu i smeštaj, potvrdili da će Mala menza biti srušena, ali da će se potruditi da niko ne ostane gladan, kako su studenti na protestu preneli.

zainteresovani studenti vire kroz prozor jpg

Zainteresovani studenti posmatraju iz svojih soba u Domu Bajić

"U gradu se živi kada ima dovoljno sportskih terena, parkova, biblioteka i igrališta za razvoj svih nas. Tek kada se društvene potrebe stave na prvo mesto, možemo govoriti o tome da je Novi Sad grad po meri građana", rekli su studenti.

"Mala menza od velike slađa", "MenzaCard" i "Preuzmi školovanje u svoje ruke", neki su od transparenata koje su studenti nosili ispred Male menze i tokom šetnje po kampusu.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

U najavi izgradnja nove menze i studentskog doma u Novom Sadu

Studenstki centar Novi Sad se, poput akademaca, priprema za oktobar i početak novog nastavnog ciklusa. Nova akademska godina donosi i…

.

Ima li kraja redovima ispred menze?

Za mnoge studente Univerziteta u Novom Sadu, odlazak u menzu od početka ove godine traje duže nego inače. Mala menza…

.

Slab izbor za vegetarijance u menzama

Vegetarijanski način ishrane nije previše zastupljen na Balkanu. Ljudi su puni predrasuda i često postavljaju pitanja poput "kako možeš bez…

.

It's MENT to be!

Drugi i poslednji festivalski dan Menta doneo je nove konferencijske teme, strategije, predavanja, druženja ali i odlične koncerte mladih evropskih…

.

Ment: Spoj industrije i kreativnosti

U trenutku kada se sve više muzičkih festivala umrežava u jednu veliku organizacionu sliku, stiče se zaključak kako su "Showcase"…

.

Ako imaš ideju, posveti joj se i uspećeš

Sad Smiles je alternativni rok bend iz Poljske. Sastav u proseku ima 15 godina, a čine ga četvoro tinejdžera iz…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo